Osiedleswobody.ownlog.com
Zastanawiam się, co drodzy użytkownicy ownloga sądzą o tatuażach. ;)
Może ktoś ma? Może ktoś chciałby mieć? a może ktoś żałuje, że ma?
temat jest wynikiem mojej fascynacji pewnym tatuażem:
http://www.noderecords.de/digitalcouch/wp-content/uploads/2006/05/tatoo_n.jpg
o tym. ;)
Jednak nie jestem smarkatą buntowniczką która na złość tacie robi sobie tatuaż, nie kieruję się też opiniami innych ale na trzeźwo chcę rozważyć wszystkie za i przeciw.
Dlatego zapraszam was do dyskusji na ten temat ;)
Jak zrobić bezpiecznie?
Jak zdecydować się by nie zalowac?
Jakie wam się podobają?
Czy podczas robienia tatuazu mozna poprosic o znieczulenie miejscowe?
Jak o nie dbać? Na co nalezy zwrocic uwagę i o czym pamietac decydując sie na tatuaż?
Czy zrobilibyscie sobie kiedykolwiek jakiś? ;)
Chętnie poznam wasze opinię a może wywiąże się jakaś dyskusja bo dawno na forum nic się nie dzieje. |
| Vue.fotolog.pl
| 18.02.2007 00:03 mi tez sie podoba ten tatuaz, ladny, w dobrym miejscu, ale jesli chodzi o bunt i robienie sobie tatuazu w bardzo (zbyt) młodym wieku - proponowałbym jednak odczekać. bunt minie, a ślad zostanie. to tak samo bez sensu jak tatuowanie sobie imion, albo jakiegoś kiczu. ja bym był ostrożny... |
Lizzart.fotolog.pl
posiadam.
http://images14.fotosik.pl/62/e22734342cea0e91.jpg
bezpiecznie - w dobrym salonie z atestem - wbrew pozorom 90% warszawskim salonów go nie posiada :]
by nie żałować? wybrać coś co dla Was coś oznacza lub jest bliskie. nie 'fajny wzorek'.
Znieczulenie nie jest konieczne bo to nie boli ;) dopiero po kilku godzinach dziargania w jednym miejscu skóra może być przemęczona i troszkę nabrzmiała, przez co wrażliwsza na kłucia. ale nikt nie mówi że trzeba cały od razu robić. można na raty. (jak jest jakiś większy)
dba się tylko przez pierwszy okres żeby ładnie sięzagoiło. maśćdostaje się od tatuatora.
o czym pamiętać ?
że tatuaże 'kilkuletnie' to bzdura i będziemy to nosić już do końca życia... |
Płeć: Kobieta | 18.02.2007 00:28 vue, przeciez napisałam, ze nie chodzi o bunt ;)
lizzart, już widziałam to zdjecie, fajny ;)
choć ja lubie subtelne, małe, delikatne bo jestem kobietą ;)
chciałam poznać wasze opinie ale raczej go sobie nie zrobie, wiadomo, brzuch to takie miejsce gdzie łatwo przytyc, zwlaszcza po 30 kiedy metabolizm kobiety zwalnia a nie chce nieestetycznego efektu. ;)
chociaż tatuaż bardzo mi się podoba. :)
|
Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 18.02.2007 00:43 Przytyć? Po 30? Wystarczy Ci pierwsza ciąża, a Twój piękny wzorek zamieni się w popaprany nieład. |
Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź Urodzony: 1986 Płeć: Mężczyzna | 18.02.2007 00:47 hmmm
mam i na czwartek jestem umówiony na kolejny :)
-Jak zrobić bezpiecznie? - wypytać się o dobre studio z "zapleczem" doświadczenia - nie ma innego sposobu
-Jak zdecydować się by nie zalowac? - tu przyznam, że dziwne pytanie, najlepiej wybrać "niestandardowy" i w takim miejscu, żebyś nie mogła go widzieć cały czas, bo po prostu się znudzi i będziesz żałować.
-Jakie wam się podobają? hehe - i tu opcje są różne - zalezy od gustu i humoru raczej
-Czy podczas robienia tatuazu mozna poprosic o znieczulenie miejscowe? - nie ma sensu - to trzeba "przeboleć" - lizzart - są miejsca na ciele człowieka, których skóra właściwa jest o kilka dziesiątych milimetra cieńsza i nakłuwanie/wypełnianie przestrzeni 4 igłami na raz boli już po kilku minutach :)
- Jak o nie dbać? Na co nalezy zwrocic uwagę i o czym pamietac decydując sie na tatuaż? wszystko powinien Ci tatuator powiedzieć - najważniejsze to przez najbliższe 2 tygodnie ubierać sie luźno, codziennie zmieniać opatrunek i nie narażać tatuowanego obszaru na zbyt intensywny kontakt z innymi "ciałami" jeżli wiesz o co mi chodzi :P
- Czy zrobilibyscie sobie kiedykolwiek jakiś? ;) http://images20.fotosik.pl/44/7cb45a89149130f7.jpg aktualny, a za 5 dni będzie taki : http://images13.fotosik.pl/43/7f462d5d880581ff.jpg tylko, że w dużym powiększeniu na żebrach :) prześlę fotki jak będzie zrobiony - oczywiście robię na raty :] |
Płeć: Kobieta | 18.02.2007 11:04 nikt, ciąży nie będzie - to zalecenie mojego lekarza ;) nie chce mi się wdawać w szczegoly :)
vampire, nie sądziłam, że masz tatuaże ;>
ten 2gi bardzo odważny i w odważnym miejscu :> więc tym bardziej jestem ciekawa efektu ;)
ok, nie pytałam czy jest sens brać znieczulenie i czy to boli tylko czy istnieje taka możliwość ;> ja jestem wrażliwą kobietką ;) a brzuch tomoja najwrażliwsza część ciała.
"są miejsca na ciele człowieka, których skóra właściwa jest o kilka dziesiątych milimetra cieńsza i nakłuwanie/wypełnianie przestrzeni 4 igłami na raz boli już po kilku minutach :)" - czuje, że nie chce wiedzieć co to za miejsca ;> |
Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź Urodzony: 1986 Płeć: Mężczyzna | 18.02.2007 13:09 osiedle
hehe - co do tych miejsc to po prostu te które są przez większość czasu przykryte ubraniem - jak robiłem ten na wewnętrznej stronie ramienia to nie ukrywam, że trochę bolało jak wypełniała (tatuatorka) większe przestrzenie kilkoma igłami na raz - cóż - coś za coś :) efekt mi się podobał bo grafiki przygotowywałem sam i jestem zadowolony :)
A co do tego wzoru co podałaś w pierwszym poście to hmmmmmm :> Ktoś będzie miał mapę prowadzącą prosto do celu w niektórych kryzysowych sytuacjach :] |
więc przypuszczam, że na brzuchu będzie bolało bo to moja bardzo wrażliwa część ciała ;)
chociaż on nie jest duży ;)
ale i tak wolałabym znieczulenie miejscowe jeśli istnieje taka możliwość ;) |
Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź Urodzony: 1986 Płeć: Mężczyzna | 18.02.2007 14:51 osiedle
daj spokój :) ma boleć i już :] Jakbyś mieszkała w łodzi to bym polecił jeden salon ale podejrzewam, że nie przebywasz w tych kręgach :] |
Płeć: Kobieta | 18.02.2007 15:00 do łodzi mam blisko, w koncu jestem z warszawy :)
ale kto mnie tam potrzyma za rękę jak będzie bolało?
a ile może kosztować taki tatoo? :) |
Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź Urodzony: 1986 Płeć: Mężczyzna | 18.02.2007 15:07 .
wszystko zależy od rozmiaru i kolorów, ten wzór co pokazałaś liczę, że tak ok. 150 pln max powinien być |
Elo.fotolog.pl
Miasto: Toruń / r3 Urodzony: 1988 Płeć: Kobieta | 18.02.2007 18:53 a co jeśli przytyjesz, albo faktycznie zajdziesz w ciążę? |
Fajnamysza.ownlog.com
Miasto: Ruda Śląska Urodzony: 1983 Płeć: Kobieta | 18.02.2007 19:12 Ja mam dwa tatuaże i zastanawiam się nad trzecim.
Nie polecałabym w miejscach gdzie właśnie możesz przytyć czy schudnąć bo wtedy brzydko będzie wyglądał.
Ból? Zależy od miejsca. Miałam na kostce i nic nie czułam, drugi na plecach, kość ogonowa, i mdlałam kilka razy, płakałam z bólu, masakra. Ale nie żałuję.
Znieczulenie?? Wątpię że ktoś Ci da. Tatuażu nie robi się pod znieczuleniem.
Co do studia to ja mam szczęście bo u mnie w mieście jest najlepszy w Europie salon tatuażu który zdobywa wszystkie nagrody :D
Co do wzoru to ja należę do osób które zawsze biorą to co pierwsze rzuci im się w oko, no i tak też było ze wzorami ;)
Życzę powodzenia w wyborze miejsca i wzoru. |
wiesz, nie podobały mi się tatuaże ale ten jakoś mnie urzekł ;)
no i myślę, myślę nad nim.
Właśnie o to samo się bałam. Wprawdzie ciąża odpada bo pisałam już, że nie mogę ale przytycie to bardzo ludzka rzecz, zwłaszcza u kobiet w pewnym wieku.
To jest pewien minus dlatego jeszcze nie mam tatuażu ;D
Generalnie zawsze najpierw tyją mi inne części ciała i ewentualnie mogłabym zauważyć zanim przytyłby mi brzuch ;) Poza tym od 5lat mam stałą wagę i raczej ani dużo nie tyję ani nie chudnę - choć oczywiście zdaje sobie sprawę, że po 30 może nie być już tak wesoło.
hm, wydaje mi się, że z tatuażem bym sie bardziej pilnowała ;)
słyszałam też o takich na 4 lata które później same schodzą ale nie wiem czy nie zostawiają brzydkich śladów etc. ;)
mysza -> czemu mieliby mi nie dać znieczulenia?
jak przebijałam sobie uszy poprosiłam o znieczulenie miejscowe, pani dziwnie popatrzyła, powiedziała, że to nie boli ale i tak mi dała ;))
są znieczulenia w spreju, zamrazają nerwy, kiedy miałam szwy własnie takim mnie potraktowano {spryskano, później zmyto i zaszyto}, nic nie czułam. ;)
może z tatuażami jest podobnie? ;) w końcu klient nasz pan ;p |
Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź Urodzony: 1986 Płeć: Mężczyzna | 18.02.2007 20:07 @osiedle
ma boleć i koniec :]
A co do tycia to będziesz miała motywację, żeby się pilnować bardziej ;)
Są tatuaże "kilkuletnie" ale nie zawsze schodzą w całości - no i gdy zaczyna się czas kiedy tatuaż ma "się zmywać" to nieciekawie to wygląda - przede wszystkim z tego powodu, że nie trwa to dzień lub dwa :)
@fajnamysza - co do salonów które zdobywają nagrody - mój salon ma bodajże tylko 2 nagrody, ale za to świetnych tatuatorów - nie ma co porównywać pod takimi względami - liczy się doświadczenie i wprawna ręka. |
Płeć: Kobieta | 18.02.2007 20:47 sadysta! to się znieczulę doustnie ;D |
Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź Urodzony: 1986 Płeć: Mężczyzna | 18.02.2007 20:56 hmm
doustnie to się aplikuje tabletki lub ...hmmm :> |
... % :))) |
Elo.fotolog.pl
Miasto: Toruń / r3 Urodzony: 1988 Płeć: Kobieta | 18.02.2007 21:36 podobno na kacu jest na lajcie ;P
kurde, to miejsce na brzuchu jednak by mnie irytowało. Jesli juz to na karku, albo miedzy łopatkami. Albo stopa.
Z tym, ze kark jest widoczny, szczegolnie latem i czasem moze przeszkadzac, jesli chodzi o wykonywany zawód. |