Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> Kradnijmy zdjęcia!     1 2 Dalej
Senq.ownlog.com
Miasto: Warszawa
Urodzony: 1983

08.03.2007 20:42

Kradnijmy zdjęcia!

A świat będzie lepszy. Nasza koleżanka fotoblogerka Kobietazpieklarodem ukradła moje zdjęcie i to jeszcze te na którym mnie widać.

Żenada! NIE dla złodziejki!

LINK (pierwsze zdjęcie).

Gniot.

08.03.2007 21:23

Jak jest się beztalenciem i kretynem na dodatek to niestety, robi się takie rzeczy. Mam wrażenie że kilka z pozostałych fotek też już gdzieś widziałem.

Terek666.ownlog.com

08.03.2007 21:33

TO zdjęcie ^^

Osiedleswobody.ownlog.com

08.03.2007 21:45

i wyszło jakbyś to Ty był tym jej nieszczęsnym Mariuszkiem och ach. ;>

144.fotolog.pl
Miasto: Kraków
Urodzony: 1986

08.03.2007 22:08

w regulaminie jest napisane, że taki bloguś może być usunięty bez ostrzeżenia. myślę że byłaby to niewielka strata dla ludzkości :>

Senq.ownlog.com

08.03.2007 22:54

mendziarstwa nie toleruję

Nookie.ownlog.com
Miasto: Nisko, Kraków, Cork
Urodzony: 1984

08.03.2007 23:58

senq, jeżeli kobietazpieklarodem nie zareaguje na Twój komentarz skontaktuj się ze mną lub z innym administratorem.
Być może słowa będa wystarczającym pouczeniem.

Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź
Urodzony: 1986

09.03.2007 12:39

widzę, że sprawa załatwiona ?

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko

09.03.2007 13:01

Zbadałem sprawę dokładniej toteż mój poprzedni pościk zniknął :)

Sprawa chyba nie jest załatwiona. "bo sciagam je z takich zrodel ze chyba kazdy moze je miec", "moze oswiece Cie ze kazdy sobie moze pobrac Twoja fotke gdybys nie wiedzial".
Tu trzeba by wyjaśnić jedną kwestię, o której Senq wspomniał już w komentarzach. To, że technicznie jest możliwość ściągnięcia fotki, w żadnym wypadku nie oznacza, że w świetle prawa można tego dokonać.
Kobietozpieklarodem, może oświecę Cię że każdy sobie może pobrać z parkingu Twój samochód (który kiedyś sobie zapewne kupisz). Także gdybyś znalazła go kiedyś na moim parkingu, to mam nadzieję, że nie będziesz zła :)

Nookie.ownlog.com

09.03.2007 13:33

Niestety, kradziez zdjec jest dosc czestym zjawiskiem.
Senq, Twoj blog jest znany i musisz liczyc sie (nie mylic z "pogodzic") z tym, ze zawsze znajdzie sie ktos dla kogo "mozliwosc pobrania fotki" jest nijako przyzwoleniem aby publikowac zdjecie jak swoje (czyt. powyzej). Cena slawy :).

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko

09.03.2007 14:12

Niemniej jednak uważam, że nie powinno się nazywać kogoś zbyt pochopnie złodziejem, beztalenciem i kretynem. Wszak kobietazpieklarodem faktycznie mogła pobrać zdjęcie nie z bloga, a z jakiejś innej strony, gdzie widniał pod zdjęciem podpis "Jestem Czesiek, autor fotki. Oficjalnie zezwalam na publikacje tegoż zdjęcia gdzie tylko sobie życzysz."

I kto jest złodziejem? Ano Czesiek.

Senq.ownlog.com

09.03.2007 14:36

Oczywiście, że kradzież zdjęć to codzienność ale jak już znajduję (albo ktoś inny znajdzie swoje/moje) to nie popuszczę takiej osobie faktu "kradzieży" bo przecież nie pożyczenia - później oddam.

Pozdro!

Nookie.ownlog.com

09.03.2007 14:59

Bez spietki.
Senq, oczekujesz skasowania tego konta ?

Senq.ownlog.com

09.03.2007 15:07

Oczekuje, że ta dziewczyna nie będzie nikomu kradła zdjęć.

Gniot.

09.03.2007 18:44

@ nikt Aha, czyli jak ukradniesz coś złodziejowi, to nie jesteś złodziejem? Bądźmy poważni. Nieważne czy wzięła to od osoby, która ukradła to osobie, która ukradła to osobie, która ukradła to osobie która ukradła to senq\'owi - przywłaszczyła sobie czyjeś zdjęcie, publikując je na blogu jako swoje.

Nookie.ownlog.com

09.03.2007 18:54

gniot : czytaj uwaznie.
Wszak kobietazpieklarodem faktycznie mogła pobrać zdjęcie nie z bloga, a z jakiejś innej strony, gdzie widniał pod zdjęciem podpis "Jestem Czesiek, autor fotki. Oficjalnie zezwalam na publikacje tegoż zdjęcia gdzie tylko sobie życzysz."

Gniot.

09.03.2007 19:47

Ok, ale nie napisała pod zdjęciem \"foto by Czesiek\". Jeszcze chwila i pojawi się teoria że może dziewczę ma amnezję, albo Bóg wie co jeszcze.

Nookie.ownlog.com

09.03.2007 22:06

Gniot, potrafisz czytac ze zrozumieniem ?
Rozwazamy teoretyczna sytuacje zezwolenia na publikowanie zdjec, wtedy nie musisz pisac czy zdjecie jest Czesia czy Danieluka.

Kolczyki.fotolog.pl

09.03.2007 22:15

mi też dziewczyna zawinęła zdjęcie, jeszcze dodała jakąś żarówiastą rameczkę. "Nie miała pojęcia że zdjęcie jest mojego autorstwa" i o prawie chyba też niewielkie. Teraz za to ktoś sobie zapożyczył wygląd bloga - kopiuj-wklej z kodu, strona prawie jak moja, zawartość podobna bo też biżuteria :/

Nookie.ownlog.com

09.03.2007 22:20

kolczyki, bez urazy ale co mozna "ukrasc" z Twojego szablonu ? ;-)

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1 2 Dalej
Copyright © Ownlog.com 2003-2007