| Strona główna forum >> Hyde Park >> feminizm? | 1 2 Dalej |
| Osiedleswobody.ownlog.com
| Jakiskretyn.ownlog.com | 17.03.2007 19:35 Ja mam stosunek dość negatywny |
| Kookie. | 18.03.2007 17:31 w feminizmie są pewne skrajne nurty, ale to nie jest powód, żeby feministki przedstawiać jako stado nawiedzonych bab, których postulaty są odpoczątku do końca absurdalne. feminizm jest moim zdaniem potrzebny. w naszym kraju chociażby jest mnóstwo kobiet, których praw ktoś powinien bronić. jeżeli mamy z jednej strony oszołomów z lpr, którzy najchętniej ograniczyli by rolę kobiety do rodzenia dzieci, to niech będzie jakaś przeciwwaga. @osiedleswobody - temat niełatwy, ale można go, jak sądzę, ciekawie przedstawić. ważne też, kto cię będzie egzaminował - niektórzy nauczyciele lubią ekhm.. wyrażać swoje poglądy w pracy, co nie najlepiej odbija się na uczniach. a temat dość kontrowersyjny. |
| Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 18.03.2007 18:01 Ja do feminizmu mam stosunek przerywany. Znaczy się nie, nie popieram (jeśli to można jakoś popierać bądź nie). To bzdura i głupota, to choroba. To wieczne żalenie się, zrzucanie winy za wszystkie swoje błędy na kogoś innego. Oskarżanie innych o swe ułomności i generalnie jakaś odmiana fobii. Nie znam dokładnie pojęcia feminizmu, wypowiadam się na podstawie tego co zasłyszałem. |
| Gejowski. | 18.03.2007 20:43 feminizm jako walka o własne zdanie, możliwość decydowania o swoim ciele (kwestia aborcji), czy walka z dyskryminacją, szczególnie jeśli chodzi o wysokość wynagrodzenia w stosunku do tego co zarabiają faceci to jak najbardziej tak. skrajny feminizm, który najchętniej wykastrowałby wszystkich facetów i zamknął ich w getcie - nie. wszystko zależy od tego jak się tego feminizmu używa... :-) |
| Destination-unknown.ownlog.com
Miasto: snów Urodzony: 1986 Płeć: Kobieta | 21.03.2007 00:23 o mnie mowia,ze jestem kobieta z feministycznym pdoejsciem do zycia. ale nie feministka :) |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 21.03.2007 18:20 a najlepiej to jak facetow w ogole nie bedzie wtedy kobiety albo sie pozabijaja z zawisci albo wygina, bo przeciez ne rozmnoza sie przez pączkowanie :P |
Płeć: Kobieta | 21.03.2007 21:51 mi się wydaje, że 1) mamy tyle praw ile potrzebujemy |
Miasto: snów Urodzony: 1986 Płeć: Kobieta | 23.03.2007 16:03 przepuszczanie w drzwiach, ustepowanie miejsca itd to jest dobre wychowanie kształtujace sie na przestrzeni wieków - przed, podczas walki o równouprawnienei i po jego uzyskaniu również, ktore co gorsza zanika. wiec myśle, że to chybiony przykład. przynajmniej moim skromnym, osobistym zdaniem. |
Płeć: Kobieta | 23.03.2007 16:09 dobre wychowanie czy nie dobre, jest to i tak przejaw uprzywilejowania kobiety i wyrazu szacunku do niej ;) a przecież także o szacunek walczą feministki. |
| Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 23.03.2007 19:39 Czyli feministki walczą o szacunek, którego przejawem jest całowanie kobiety w rękę. Jednocześnie sprzeciwiają się całowaniu kobiet w rękę, a zatem walczą nie O, a Z szacunkiem do kobiet. Zatem będąc przeciwnymi całowaniu w rękę, są przeciwne szacunkowi, o który ponoć walczą, także nie rozumiem. |
Płeć: Kobieta | 23.03.2007 21:08 chyba namieszałeś, bo nie pisałam, że sprzeciwiają się całowaniu w rękę lecz "TAKŻE {istotne słowo} o szacunek." :) |
| Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 23.03.2007 22:17 Oszem, Ty nie pisałaś, ale to nie zmienia faktu, że są temu przeciwne o czym nie raz słyszałem chociażby we wszystkowiedzącej telewizji :) |
Miasto: snów Urodzony: 1986 Płeć: Kobieta | 24.03.2007 23:46 feministki przecza same sobie. i to akurat jest fakt :) |
| Bm. | 27.03.2007 18:40 \"feminizm? Zastanawiam się co myslicie o feminiźmie? Czytacie literaturę feministyczną? Sami utożsamiacie się z feministkami a może was najzwyczajniej irytują? Zgadzacie się z hasłami przez nie głoszonymi? Chętnie poznam wasze opinie o feminiźmie gdyż myślę czy by nie wybrać tego tematu na mature ustną, tylko, że jest on dosyć ryzykowny.\" Czy to pytanie jest skierowane tylko do kobiet? |
| Bm. | 27.03.2007 21:54 \"Czytacie literaturę feministyczną?\" Nie czytam. \"Sami utożsamiacie się z feministkami a może was najzwyczajniej irytują?\" Nie utożsamiam się i nie popieram. Feministki mnie nie irytują, współczuję im że tak bardzo są pokrzywdzone przez mężczyzn. \"Zgadzacie się z hasłami przez nie głoszonymi? Pytanie interesujące aczkolwiek bardzo przewrotne. Nie można wszystkich haseł wrzucać do jednego worka. Nie rozumiem dlaczego pensja kobiety jest niższa niż mężczyzny, dlaczego kobiety wcześniej idą na emeryturę. I jeszcze jedno mnie zastanawia, kiedy właściwie jest dzień mężczyzny. Ja zawsze idę 8 marca z kwiatkami do moich kobiet, przyjaciółek, koleżanek a one nigdy o mnie nie pamiętają. A może święto faceta po prostu nie istnieje, bo już zostało zniesione przez feministki?! |
Miasto: snów Urodzony: 1986 Płeć: Kobieta | 29.03.2007 14:39 ktos ostatnio powiedzial,ze ejst ono 2 dni po dniu kobiet. gdzies tak wuslyszalam... |
| Bm. | 29.03.2007 15:18 jakie Ty masz kobiety, przyjaciolki, kolezanki, ze o Tobie nie pamietaja? sama sobie odpowiedz, na to pytanie jakie one są. jestem taki biedny i nieszczęśliwy misiaczek :) |
| Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław Urodzony: 1985 Płeć: Mężczyzna | 31.03.2007 17:10 bm nie ty jeden, a destination to widac odosobniony przypadek :) ale miło, że pamięta w tym jakże zdominowanym przez facetów świecie sesesesese phyhy... |
| Zaloguj się aby odpowiedzieć | 1 2 Dalej |