Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> ratunku!    
Krokodylman.ownlog.com

11.05.2007 21:17

ratunku!

moja kolezanka napisała cos na ownlogu, co nie powinno ujrzeć światła dziennego. ma to związek z pewnym nazwiskiem - ten ktoś to odkrył i kolezanka teraz ma problemy. pomimo usunięcia notki i całego bloga (przez co piszę w jej imieniu), fragment tej notki nadal pokazuje się w googlach. ona nawet nie może się zalogować, jej blog został usunięty, ale ten fragment w googlach ciągle sie pokazuje i ta osoba domaga sie usunięcia tego, ale nie mamy pojęcia jak. może ktos był w podobnej sytuacji i wie, co zrobić? to bardzo ważne! dziękuje z góry za pomoc....

Mroo.ownlog.com
Urodzony: 1989

11.05.2007 22:23

usunąć google... ;>

google robi wieczyste kopie stron. jak się bardzo bardzo postarasz, to możesz znaleźć strony, które już nie istnieją.

Gniot.

12.05.2007 00:04

Ja mam lepszą propozycję - zniszczyć sieć www. A najlepiej zbombardować każdy metr kwadratowy ziemi bombami atomowymi. Ech, nie ma to jak się dzieci do komputera dopuszcza.

Cupcake.ownlog.com
Miasto: Sopot
Urodzony: 1985

12.05.2007 00:55

dobra lektura na poprawienie humoru :D

Krokodylman.ownlog.com

12.05.2007 10:22

dzieci? raczej dorosłych, którzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś może pisac pamiętnik w internecie i że jego karierę może zniszczyć jedno zdanie na blogu czytanym przez 3 osoby...

Gniot.

12.05.2007 13:14

krokodylman Kogo to obchodzi? Mnie nie. I pewnie setki innych osób tutaj również.

144.fotolog.pl
Miasto: Kraków
Urodzony: 1986

12.05.2007 16:23

chyba można przyspieszyć usunięcie danej strony z wyników wyszukiwania. o tu masz informacje o tym.
a tak poza tym, pogratulować pomysłu pisania o kimś "po nazwisku" na blogu gdzie każdy może sobie to przeczytać. nie dziw się komentarzom o "dzieciach" itd.

Osiedleswobody.ownlog.com

12.05.2007 17:20

prawda jest taka, że trzeba uwazac co się pisze. I wcale mi nie żal tej koleżanki. "Skoro nie powinno coś ujrzeć światła dziennego" to się tego nie pisze w tak publicznym miejscu.
prawda 2 jest taka, że google robią kopie strony co jakiś czas. Większe miałaby szanse na to, że stara kopia zostanie zastąpiona nową bez owej felernej notki gdyby nie kasowała ownloga.
prawda 3 jest taka, że nawet jeśli w googlach już tego nie będzie to jest prawdopodobienstwo, że na www.archive.org będzie sobie jeszcze przed długie długie lata.

no ale może jakoś uda wam się rozwiązać tą sytuacje, zawsze to nauczka na przyszłość.

Branch-prediction.ownlog.com
Miasto: Terror City
Urodzony: 666

12.05.2007 20:27

Jak się ma zwyczaj klepać ozorem, to stosuje się no-index, no-cache, i inne takie...

Krokodylman.ownlog.com

13.05.2007 15:53

errare humanum est, każdemu się zdarza zrobić coś nie tak... zamiast udawać wszechwiedzących moglibyście okazać współczucie zamiast pisać, jacy to Wy mądrzy jesteście.

jeśli Was to nie interesuje, nie czytajcie tego i nie odzywajcie się. po co marnujecie czas na dodanie komenta, jesli to nie ma znaczenia? nie opisuję tutaj historii tylko szukam pomocy

>144 dziękuję:)

Cupcake.ownlog.com
Miasto: Sopot
Urodzony: 1985

16.05.2007 17:36

O.o

współczucie? daj spokój. przez własną głupotę twoja znajoma wpakowała się w kłopoty.
wymienienie kogoś z nazwiska na blogu to tak jak podanie newsa na pierwszej stronie gazety. o, przepraszam - w gazetach z reguły nie piszą nazwisk jeśli podawane są informacje, które "nie powinny ujrzeć światła dziennego".
skoro to było poufne, to twoja koleżanka nie powinna była tego podawać do wiadomości publicznej. nigdzie.
teraz będzie płacić za swoje błędy i może dostała nauczkę na przyszłość. oby wyciągnęła z tego wnioski.

Gniot.

17.05.2007 11:49

Nie udajemy wszechwiedzących. Po prostu mamy trochę więcej oleju w głowie niż twoja koleżanka i daleko nam do zachowań na poziomie dziecka z podstawówki. Równie dobrze mogłaby wynająć wielki billboard i tam to napisać.

Madonna-fresh.ownlog.com

18.05.2007 08:02

Nic mi nie działa !!!

nie wiem co się stało..pierwszy raz się z tym spotkałem. Nowe posty sie nie ukazują, nie działają linki , nic. da sie tylko komentować... może mi ktoś powiedzieć dlaczego??

madonna-fresh.ownlog.com

Fajnamysza.ownlog.com
Miasto: Ruda Śląska
Urodzony: 1983

18.05.2007 08:51

Hm fakt faktem zrobiła głupio, bo gdybym ja swoje nazwisko przeczytała na jakimś blogu to laska miałaby małe szanse na wyjście z tego całą. No ale jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy. Jedynym wyjściem jest skrucha i przeprosiny. Nic innego do głowy mi nie przychodzi. Skoro macie już swoje lata to koleżanka powinna wiedzieć że internet to potęga i wystarczy być odrobinę mądrym aby znaleźć wiele wiele rzeczy. życzę powodzenia.

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007