Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> Fotolog :)    
Kissed.fotolog.pl
Miasto: Wrocław
Urodzony: 1988

05.07.2007 10:17

Fotolog :)

Tak właśnie się zastanawiałam czy możliwe byłoby zrobienie takiego fotologa, żeby osobno dodawało się fotki i opis. Na przykład byłby pasek, gdzie podałoby się adres url zdjęcia lub kilku zdjęć (można byłoby sobie ustawić ile :]) i dodać do tego opis, jak na zwykłym blogu. To byłoby bardzo praktyczne ponieważ można byłoby dodawać opis zdjęcia, gdzie się chce. Wtedy na fotologu byłyby zmienne np. {zdjecie} i {opis_zdjecia}. Co o tym sądzicie? I czy zrobienie czegoś takiego jest możliwe?

Little-boy.

05.07.2007 11:03

jestem za. teraz jak chcę przesunąć opis, to muszę kombinować w notce htmlem. jak najbardziej za. ps. em nie spanikuj nam od tej ilości użytkownikowych życzeń ;))

Kissed.fotolog.pl

05.07.2007 12:00

Przynajmniej będzie miał zajęcie :P

Jestmeksyk.fotolog.pl
Miasto: Nysa
Urodzony: 1984

05.07.2007 23:08

ale przeca mozesz dodać zdjecie a pod spodem opis :P

Senq.ownlog.com
Miasto: Warszawa
Urodzony: 1983

06.07.2007 00:33

> Mexyk.

Lubie lubią sobie komplikować życie.

Kissed.fotolog.pl

06.07.2007 09:15

No tak robię przecież, bo nie mam innego wyjścia :) Ale niektórzy jak lubią ład i porządek to chcą mieć zawsze pod zdjeciem opis lub nad zdjęciem... A jak po pół roku im się odwidzi i chcieliby w inny sposób? O to mi chodzi.

Goraca_czekolada.fotolog.pl
Urodzony: 1989

06.07.2007 12:21

za kissed.
przydałaby sie taka opcja.
;]

Chilikillaz.

06.07.2007 21:54

jestem za..

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

08.07.2007 13:47

A ja jestem za nie.

Jak ktoś ma jakieś "widzimisię" to niech sam ponosi jego konsekwencje. Uważam, że wprowadzać należy tylko opcje potrzebne. A jak się komuś coś "odwidzi" to będzie miał co robić. Pozdrawiam

Kissed.fotolog.pl

08.07.2007 22:26

Kwestia gustu, pomyślałam sobie, że fajnie by było gdyby była taka możliwość.

Chilikillaz.

08.07.2007 22:37

oczywiscie wszystkim nie da sie dogodzic, bo jeden skorzysta a drugi nie. wolna wola. ale mysle, ze tak dobry serwis powinien rozszerzac w ramach mozliwosci swoje opcje.. korzystajac z okazji - chcialabym poddac uwadze oraz krytyce mozliwosc przypisywania wpisom wiekszej ilosci kategorii, lub wrecz wprowadzeniu tzw. TAGOW aka slow kluczowych ;] (choc przy kategoriach tagi sa generalnie zbedne)

Koszmar.fotolog.pl
Miasto: Słupsk
Urodzony: 1989

23.07.2007 18:18

:)

no ja też jestem ZA!

Lajt.fotolog.pl

23.07.2007 19:11

a jeśli nie nad lub pod to - pytanie do tych, co są "za" - w którym miejscu chcecie te opisy umieszczać?

Chilikillaz.

24.07.2007 17:41

tak troche z lewej i prawej, tak wiesz, tak fajnie o tutaj .. .. na powaznie, chodzi o jako taki porzadek - np. aktualnie umieszczasz tekst pod zdjeciem, przy zmianie szablonu bardziej bedzie pasowac nad.. przerobisz archiwum? czy zostawisz pol na pol? z drugiej strony.. ktos zapragnie opisu pod kazdym pojedynczym zdjeciem umieszczajac w jednej notce kilka. wtedy taki pojedynczy \'text area\' nie zdaje egzaminu. i wiele, wiele innych opcji. ze swoje strony w dalszym ciagu popieram kissed, a wszystko pozostawiam w rekach admina.

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007