Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> Kto już zarejestrował bloga?     1 2 Dalej
So-sad.

03.09.2007 16:55

Kto już zarejestrował bloga?

Co myślicie o rejestracji blogów? Link dla niezorientowanych: di.com.pl

Mjo.

03.09.2007 17:12

popierdoliło ich. zarejestrujmy jeszcze majtki albo zeszytowe pamiętniki chowane w szafach. idiotyzm.

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

03.09.2007 17:23

Jutro zatem lecę rejestrować. Ciekaw jestem jakie to są koszta. Płaci się coś za to???

Inna jest jeszcze kwestia, że Polskie prawo jest jakie jest. Jak każde - ułomne. Czekam z niecierpliwością, aż pierwszy bloger zostanie skazany. Jeśli coś takiego nastąpi to mam apel do Was:

Powstańmy wszyscy przeciwko głupocie i udajmy się do sądu z wnioskiem o rejestrację naszego bloga.

Jestem niezmiernie ciekaw, co zrobią nasze PRĘŻNE sądy, jeżeli w krótkim czasie wpłynie do nich (no kto wie ile jest w Polsce blogów?) liczmy pół miliona wniosków o rejestrację blogów. Doliczmy do tego inne strony internetowe. Ja mam osobiście pięć. Kiedy w sądach pojawią się internauci i przyniosą ze sobą miliony wniosków (czy jaka tam inna jest forma rejestracji) podejrzewam, że instytucja jaką jest Sąd Polski po prostu upadnie ;)

BTW, jeśli blog to prasa, zatem piszący jest redaktorem, dziennikarzem etc. co za tym idzie powinien złożyć oświadczenie lustracyjne! Przypominam jedynie ;P Pozdro z Polski.

Co jak co, ale nienawidzę tego Państwa, szanuję ten Kraj, kocham tę Ojczyznę. ........ o w skrócie wyszło mi PKO :P

Branch-prediction.ownlog.com
Miasto: Terror City
Urodzony: 666

03.09.2007 20:00

Ja tam nie zamierzam rejestrować czegokolwiek. Pozostawię swoje śmieci takie jakie są - unregistered shareware - i niech mnie wsadzą. Zwisa mi to.

Zielony-kot.ownlog.com
Miasto: moje
Urodzony: 1987

03.09.2007 20:02

na łeb upadli.. o ile go wogóle mają:]

Intense.fotolog.pl
Miasto: Kraków
Urodzony: 1986

03.09.2007 22:03

hmm, ta. nawet newsy na ownlogu są aktualizowane częściej niż raz na rok. ciekawe czy ownlog.com jest już zarejestrowanym czasopismem?
(a śmialiśmy się, że w UE marchewka to owoc...)

Destination-unknown.ownlog.com
Miasto: snów

04.09.2007 17:46

coraz czesciej dochodze do wnosku,ze mnei w koncu zamkną.

Wroclaw.fotolog.pl
Miasto: Wrocław

05.09.2007 00:27

Bzdura.

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4460439.html

Fajnamysza.ownlog.com
Miasto: Ruda Śląska
Urodzony: 1983

05.09.2007 08:41

Hehe ludzie komu się będzie chciało to sprawdzać?? Hehe bzdura totalna. Uwielbiam walkę z wiatrakami ale nie poddam się. Ja na bank nic nie rejestruję i jak mnie wsadzą to będą mieli na sumieniu bo pęknę ze śmiechu haha

Nikt.ownlog.com

05.09.2007 12:26

A żebyś się nie zdziwiła, gdy... pod drzwiami staną, i nocą kolbami w drzwi załomocą... agenci ABW i CBŚ. Zakują w kajdany i wyprowadzą, sfilmują, coby było co w TV pokazać. Znajdą flaszkę w lodówce, plik 10 złotówek w szafie i bombonierkę i jesteś udupiona, bo niby skąd masz to wszystko? Jeden sprytny wpadnie z płytką DVD, przerzuci Ci na HDD kilka fotek nieletnich dziewcząt w negliżu i leżysz. Nie daj Boże żebyś jakąś działkę miała.... jeszcze odrolnioną, bo nigdy nie wyjdziesz na wolność. Jedyne co możesz zrobić to mieć przy sobie dyktafon i najlepiej nagraj wszystko. Oczywiście min. spraw i jedliwości stwierdzi, że to oszukaństwo i granda! Także spalona jesteś. Jedyne co Ci pozostaje to włożyć moherowy beret i liczyć, że nie rozpoznają Cię w kamuflażu. Powodzenia!

Light-on-the-east.ownlog.com
Miasto: Warszawa
Urodzony: 1989

05.09.2007 14:47

Blog: 83 278
Ownlog/fotolog: 35 947
Mylog: 396 078
Eblog: 138 187
Onet: 1 578 802

I te wszystkie osoby mają się teraz rejestrować?
Terefere.
To po prostu nie przejdzie. Mogą sobie chcieć, a to po prostu się nie uda. To nie jest jak dowód osobisty, nie mogą nas z tego wylegitymować.
Nie mówiąc już o tym, że jak te 2 miliony będą chcieli wsadzić, to ja im życzę powodzenia.

Poza tym, czy my się ukrywamy?
Każdy serwis prowadzi katalog blogów, niech sobie w urzędach siedzą i rejestrują.

Lotus-eaters.ownlog.com

06.09.2007 01:53

akurat znajdą się obiecane trzy miliony mieszkań :)

Fajnamysza.ownlog.com
Miasto: Ruda Śląska
Urodzony: 1983

06.09.2007 09:06

Haha Nikt zawsze mnie rozwalałeś :P Wiesz co?? Obiecuję że jak po mnie pierwszą przyjdą to to nagram i wam pokażę ;)

Sobie.ownlog.com

07.09.2007 11:39

Jest to po prostu wina starego prawa prasowego, które jakby nie patrzeć pochodzi jeszcze z Polski Ludowej:) z 1984, sąd musiał więc nim się posłużyć, by jakoś wybrnąć. Cóż, wtedy nie wiedziano czym jest internet, no bo skąd i dlatego teraz my musimy sobie radzić z takimi kwiatkami. No i wyroki Sądu Najwyższego nie są wiążące dla innych sądów, więc może jeszcze jakoś przetrwamy i nic nam nie będzie;). I nie zapominajcie, że strony policji, sądów, państwa też są nielegalne;). Wszyscy jedziemy na tym samym wózku:)

Shiii.ownlog.com
Urodzony: 1985

08.09.2007 00:04

Nie trzeba będzie nic rejestrować. Ostatnio w Faktach ten temat był poruszony. Strony internetowe nie będą traktowane jak dzienniki lub czasopisma. Do Sejmu ma trafić projekt nowelizacji prawa prasowego.

Nikt.ownlog.com

08.09.2007 10:32

Shiii, dzięki za sformułowanie "lub czasopisma" :) Przypomniały mi się stare, dobre czasy :P

Shiii.ownlog.com
Urodzony: 1985

08.09.2007 14:27

Osobiście wolę "stołek za stołek", ale "lub czasopisma" też ma swój niewątpliwy urok ;).

Niecodzienna-ironia.ownlog.com
Miasto: Warszawa

12.09.2007 23:43

Całkiem ich pogieło :/

Chemical-princess.

15.09.2007 18:33

bez sensu, jestemz a mloda, zeby siedziec w wiezieniu, cale zycie przede mna ;)

Nikt.ownlog.com

15.09.2007 21:28

No ja wiem, już swoje lata masz, jeszcze ze cztery i już zaczniesz się starzeć. Z drugiej jednak strony to plus. Jak wyjdziesz będziesz miała jeszcze czas by zacząć wszystko od nowa. Ja już np. nie. Ale jest metoda. Usuń szybko bloga i wyślij na moje konto 60zł, to zapale kadzidełko w Twej intencji. Zresztą, kązdy może wysyłać, po kadzidełka pojadę do hurtowni :)

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1 2 Dalej
Copyright © Ownlog.com 2003-2007