Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Problemy >> jak wyśrodkować?    
Niezidentyfikowana.ownlog.com

14.09.2007 16:48

jak wyśrodkować?

www.niezidentyfikowana.ownlog.com

chodzi mi wyśdodkowanie tej całej 'ramki' w poziomie. ;> żeby nie była na górze, a na środku. jak to zrobić?

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

15.09.2007 15:23

google.com moja droga :)

No ale, spróbujmy:

(jeszcze prośba, dobrze by było, abyście drodzy userzy pisali także przy pytaniu jaka jest Wasza znajomość języka HTML, CSS itp.)

1. Otwórz edcyję wyglądu strony głównej i wstaw nowego DIV'a. Ma on obejmować całość strony, zatem znaleźć się powinien zaraz po znaczniku <body> a przed blokiem <div id="div1">. Będzie to blok <div id="div0">. Nie zapomnij zamknąć bloku na końcu. Wstaw zaraz przed </body> znacznik </div>

2. Przejdź do styli CSS. Znajdują się one w sekcji <head>, początek kodu. Tam dokonujemy takich zmian:

- dodajemy nowy styl dla: html, body {height: 100%;}
- dodajemy do body: display: table; width: 300px; margin: 0 auto;
- dodajemy nowy styl dla nowego div'a: #div0 {display: table-cell; vertical-align: middle;}

Zapisujemy i gra. Tyle, że z tego co wiem, pod IE (którym nie dysponuję póki co) to nie działa. Dla IE jest recepta, z tym, że nie tetsowana przeze mnie zatem sama spróbuj:

<!--[if lte IE 6]>
<style type="text/css">

html {
overflow-y: auto;
overflow-x: hidden;
}

body {
position: relative;
}

#div0 {
position: absolute;
top: 50%;
}

#div1 {
position: relative;
top: -50%;
}

</style>
<![endif]-->

Mam nadzieję, że pomoże. Pozdrawiam.

Niezidentyfikowana.ownlog.com

16.09.2007 16:13

dziękuję serdecznie za odpowiedź. moja znajomość html jest bardzo bliska zerowej granicy, dlatego też nie mam pojęcia o czym piszesz.

szczęście to sposób patrzenia na świat.

body{
font-family: Verdana, Tahoma; font-size: 11px; color:#5B5B5B; text-align: center}
#div1 { width: 720px; margin: 0 auto; text-align: center; background: #fff; border: 1px #DADADA solid; padding: 5px}
text-align: center;
background: #5EA1D9;
color: #fff;
font-size: 30px;
font-weight: bold;
padding-top: 30px}
.bann span { font-size: 14px;}
#main { width: 500px; float: left; text-align: left; margin: 20px }
.foot {clear: both;width: 720px; text-align: right; margin: 0 auto; font-size: 9px; color:#888888}
.prawa { width: 140px;float:right;padding:10px;text-align:left}
.prawa a { font-weight: bold; color:#5B5B5B; margin:0 }
a { text-decoration:none; color: #4687BF}
a:hover {color: #4687BF}
h3 { font-size: 14px; font-family: Arial, Verdana, Tahoma }

{main}

'celuj w księżyc. nawet jeśli nie trafisz, znajdziesz się wśród gwiazd.'

.fotolog
.razorblade

wkleiłam kody ze strony głównej, może mogłabyś mnie wyręczyć i pozmieniać tam co trzeba? byłabym wdzięczna.

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

18.09.2007 09:40

Mógłbym, niestety kodu nie widzę. Niemniej jednak znam Twój kod. Problem jest jedynie z przesłaniem go do Ciebie. Pozosaje niestety e-mail lub GG. Jeśli jesteś nadal zainteresowana to odezwij się, najlepiej wyślij mi wiadomość prywatną, to zapodam Ci gotowca. Pozdrawiam.

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007