Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Problemy >> sekcja archiwum i adres ip    
Tymonski.fotolog.pl
Miasto: Bydgoszcz
Urodzony: 1986

19.09.2007 09:37

sekcja archiwum i adres ip

dwie sprawy nurtują mnie od jakiegoś czasu.

1) czy można wprowadzić opcję, żeby w menu edycji fotologa (a nie bezpośrednio na stronie) można było mieć podgląd na wszystkie wpisy z komentarzami wraz z ich adresami ip i opcją do usuwania i blokowania? pomocne przy tropieniu spamu i niechcianych lub obraźliwych komentarzy.

2) zbudowałem sobie swój własny szablon fotologa i musiałem dużo nakombinować by zrobić to tak, by dostosować się do silnika i układu narzuconego przez Fotolog.pl. W końcu się udało ale jednak nie wszystko. Bardzo by mi zależało, żeby kod o wstawieniu archiwum WYODRĘBNIĆ poza sekcję w której teraz się znajduje, tak bym mógł sobie go umieścić np: w osobnym menu.

Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław
Urodzony: 1984

19.09.2007 11:11

Hej
Co do drugiego punktu, to nie bardzo rozumiem w czym leży problem. Mógłbyś to jakoś zobrazować?

Tymonski.fotolog.pl
Miasto: Bydgoszcz
Urodzony: 1986

19.09.2007 22:52

Heh, przyznaje, że troche to niezrozumiale brzmi :) Pisałem to troche z pamięci bo ten problem miałem kilka miesięcy temu. Teraz przyjrzałem sie problemowi jeszcze raz, przeanalizowałem i uznałem że to pytanie nie ma już sensu.

Chciałbym natomiast zapytać się o to, czy można zrobić tak, by po kliknięciu na dany miesiąc w archiwum nie pokazywały się wszystkie zdjęcia z tego miesiąca ale pierwsze, które w tym miesiącu zostało opublikowane (dobre w przypadku, gdy jakiś szablon wymusza pokazywanie max 1 zdjęcia na ekranie na raz).

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007