Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> lustrzanka analogowa?    
Osiedleswobody.ownlog.com

04.10.2007 00:49

lustrzanka analogowa?

jest sens kupować? Te analogowe są śmiesznie tanie..
można się na tym nauczyć obsługi cyfrowej lustrzanki? Jest w ogóle sens kupowania analogu w dobie cyfrowej jakości?
a jeśli tak.. to jaką najlepiej? firma.. model? ;-)

Kolczyki.fotolog.pl

04.10.2007 16:18

jaki najlepiej... tego Ci nie powiem ;) mam Canona EOSa 300 i Praktikę MTL3 i lubię sobie pocykać. Zależy do czego potrzebny Ci aparat - ja mam cyfrę do kolczyków, do zdjęć w terenie potrzebnych do projektów, a jak gdzieś jadę biorę analoga i filmy. Co prawda potem trzeba wydać kasę na wołanie filmów i skan :) Czy pomaga w obsłudze cyfrowej lustrzanki - raczej tak, jak nauczysz się obsługiwać analoga to z cyfrą będzie łatwiej ;-)

Sekcjazwlok.

07.10.2007 15:49

na analogu nauczysz się podstaw, przesłona, czasy, ogólnie ekspozycja i potem jak już dorwiesz lustrzankę cyfrową to będzie ci o wiele łatwiej i przyjemniej, bo przejście na lepszy sprzęt zawsze daje naiesamowitą radość. ja generalnie stawiam na analogi, zdjęcia czarno-białe i samodzielne ich wywoływanie. może przeżytek, ale jakoś nie kręci mnie cyfra bo nie ma z niej żadnej satysfakcji a tym bardziej przerabianie zdjęć w photoshopie bo to żałosne się czasami robi. jeżeli chodzi o analogi to polecam canon fbt, minolta x3OO, nikon fe. manualne, to dopiero były początki automatyki, więc do nauczenia się podstaw są genialne

Naspacer.fotolog.pl

21.10.2007 14:33

mnie sie wydaje, że to chyba na odwrót - cyfrową lustrzanką można ćwiczyć i się uczyć:)

Wiewiur.ownlog.com

03.11.2007 22:02

analog to analog :] pewnych rzeczy cyfra + najlepszą obróbką nie uzyskasz.

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007