| Fotografiepaczki.fotolog.pl
| 04.11.2007 21:52 BARDZO PROSZĘ O POMOC!
Witam serdecznie, bardzo prosze o pomoc przy moim fotologu - www.fotografiepaczki.fotolog.pl.
Załóż bloga,Archiwum, 2007, kategorie, linki, księga gości - to wszystko uciekło mi na sam dól strony. Jak to przywrócić na górę?
A drugie. Bloga prowadze dopiero od 3 miesięcy, ale foteczek się już troszkę nazbierało i mój fotolog baaardzo długo się potwiera. Za długo. Da się coś z tym zrobić?
Z góry dziękuję za (pod)odpowiedzi
|
Eden.ownlog.com
Płeć: Kobieta | 04.11.2007 22:12 Zajrzałam i z menu wszystko jest ok. Sprawdzałam w IE, Firefoxie i Operze.
Długo się otwiera, bo właśnie zdjęć jest za dużo. Albo umieszczaj miniatury i linkuj je do większych wersji (jeśli ustawisz w htmlu zmniejszoną wysokość i szerokość zdjęcia ono wcale nie "waży" mniej), albo ustaw mniejszą ilość notek na główej. Edytuj wygląd -> "ilość wyświetlanych wpisów".
Pozdrawiam. |
Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 05.11.2007 12:01 Rzecz względna, mnie otworzył się w kilkadziesiąt sekund. Aby przyspieszyć ładowanie możesz ograniczyć ilość wyświetlanych wpisów lub kompresować nieco zdjęcia przed dodaniem. Choć wydaje mi się, że i tak nie są one na tyle "ciężkie". Blog załadował się generalnie sprawnie.
Odnośnie pytania. Menu jest an swoim miejscu. Czasem zdarza się tak, jeśli np. dodasz zbyt szerokie zdjęcie. Pozdrawiam. |
Lubiejesc.ownlog.com
Miasto: Katowice Płeć: Mężczyzna | 05.11.2007 17:56 re:
Jakby zdjęć było mniej i były zmniejszone to ładował by się generalnie sprawniej:) nie każdy ma szybki internet i sprawny komputer.:) |
| Fotografiepaczki.fotolog.pl
| 08.11.2007 18:28 Dzięki za wpisy
Postaram sie jescze bardziej kompresowac zdjęcia, sam doszedłem do opcji -Edytuj wygląd -> "ilość wyświetlanych wpisów, zmiejszyłem i jest już lepiej no i meniu wróciło na górę.
pzodrawiam |