Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Problemy >> BARDZO PROSZĘ O POMOC!    
Fotografiepaczki.fotolog.pl

04.11.2007 21:52

BARDZO PROSZĘ O POMOC!

Witam serdecznie, bardzo prosze o pomoc przy moim fotologu - www.fotografiepaczki.fotolog.pl.

Załóż bloga,Archiwum, 2007, kategorie, linki, księga gości - to wszystko uciekło mi na sam dól strony. Jak to przywrócić na górę?

A drugie. Bloga prowadze dopiero od 3 miesięcy, ale foteczek się już troszkę nazbierało i mój fotolog baaardzo długo się potwiera. Za długo. Da się coś z tym zrobić?

Z góry dziękuję za (pod)odpowiedzi

Eden.ownlog.com

04.11.2007 22:12

Zajrzałam i z menu wszystko jest ok. Sprawdzałam w IE, Firefoxie i Operze.
Długo się otwiera, bo właśnie zdjęć jest za dużo. Albo umieszczaj miniatury i linkuj je do większych wersji (jeśli ustawisz w htmlu zmniejszoną wysokość i szerokość zdjęcia ono wcale nie "waży" mniej), albo ustaw mniejszą ilość notek na główej. Edytuj wygląd -> "ilość wyświetlanych wpisów".
Pozdrawiam.

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

05.11.2007 12:01

Rzecz względna, mnie otworzył się w kilkadziesiąt sekund. Aby przyspieszyć ładowanie możesz ograniczyć ilość wyświetlanych wpisów lub kompresować nieco zdjęcia przed dodaniem. Choć wydaje mi się, że i tak nie są one na tyle "ciężkie". Blog załadował się generalnie sprawnie.

Odnośnie pytania. Menu jest an swoim miejscu. Czasem zdarza się tak, jeśli np. dodasz zbyt szerokie zdjęcie. Pozdrawiam.

Lubiejesc.ownlog.com
Miasto: Katowice

05.11.2007 17:56

re:
Jakby zdjęć było mniej i były zmniejszone to ładował by się generalnie sprawniej:) nie każdy ma szybki internet i sprawny komputer.:)

Fotografiepaczki.fotolog.pl

08.11.2007 18:28

Dzięki za wpisy
Postaram sie jescze bardziej kompresowac zdjęcia, sam doszedłem do opcji -Edytuj wygląd -> "ilość wyświetlanych wpisów, zmiejszyłem i jest już lepiej no i meniu wróciło na górę.
pzodrawiam

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007