Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Problemy >> statystyki    
Cup-of-coffee.

13.12.2007 13:21

statystyki

Hej W moich statystykach pojawia się wiele wejść od osób z ukrytym IP (?.ownlog.com). Czy istnieje jakiś sposób, aby widzieć IP tej osoby (osób)?

Mjo.

13.12.2007 15:03

poczytaj sobie najświeższy news od Ema na stronie głównej.

1.ownlog.com

13.12.2007 16:29

@mjo: hmm? co ma wspólnego maskowanie IP z możliwymi "okresowymi problemami" w funkcjonowaniu ownloga? chociaż może faktycznie, też mam dziwnie dużo maskowanych IP w statystykach.

@cup-of-coffee: możesz sobie zawsze założyć jakieś zewnętrzne statystyki. i porównać z tym, co masz w tych ownlogowych.

Mjo.

13.12.2007 16:35

wcześniej nie był maskowane statystyki. wszystko zaczęło się od modernizacji ownloga.

1.ownlog.com

13.12.2007 16:58

wydaje mi się jednak, że podobnie jak maskowanie w komentarzach, opcja była dostępna od dość dawna, ale mogę się mylić. takie "?.ownlog.com" już wcześniej się pojawiało. mniejsza z tym ;)

Mjo.

13.12.2007 17:08

Jasne, że była dostępna wcześniej i nawet jest do dziś. Ale wcześniej nie było takiego czegoś w statystykach, jak jest teraz. Jakby ktoś sobie uaktywnił maskowanie IP to nie byłoby tak (screen z moich statystyk), tylko miałabyś poszczególne przypadki ?.ownlog.com w swych statystykach.

Cup-of-coffee.

13.12.2007 19:44

@1: a jakiś prosty sposób, aby założyć te statystyki? przyznam się, że jestem zbyt leniwy, by grzebać w kodzie bloga i tam wklejać ;)

1.ownlog.com

13.12.2007 19:55

nie bardzo wiem, jak chcesz to zrobić nie wklejając ich do kodu bloga. nie jest to zbyt skomplikowane, np. skrypt google analytics (polecam, nie generują reklam i nie wymagają wklejania żadnego logo) po prostu wklejasz przed </body>

Cup-of-coffee.

13.12.2007 20:41

niby można to zrobić bez zmian, ale nie chce mi się bawić. wielkie dzięki :)

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007