Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> Blog Roku 2007     1 2 Dalej
Mar.ownlog.com
Miasto: Sieradz / Wrocław
Urodzony: 1985

22.12.2007 17:21

Blog Roku 2007

otóż mój post ma za zadanie powiadomienie, że tym razem onet dopuścił do swojego jakże prestiżowego konkursu wszystkich blogerów. myślę, że warto skorzystać zwłaszcza, że zgłoszeń z blogasków na onecie jest najwięcej, bo portal konkurs rzecz jasna swój konkurs promuje, a u nas cicho-sza. ale warto pokazać, że my tutaj na ownlogu nie gorsi jesteśmy i też coś mądrego i ciekawego do... napisania mamy. a skoro dano nam taką szansę to warto ja wykorzystać i pokazać, że dwie poprzednie edycje konkursu obejmujące tylko jeden portal okazały się niesprawiedliwe :)

to powodzenia życzę w razie czego! :]

Mar.ownlog.com

22.12.2007 17:22

zwrot "jakże prestiżowy" jest delikatną ironią, ale laptopy i aparaty są jak najbardziej realne :P

Lizzart.fotolog.pl

23.12.2007 03:50

i tak to wszystko jest niesprawiedliwe. głosowanie poprzez smsy przez odwiedzajacych ?
BUAHAHAHAHAHAHAHAHA :)
śmiech na blogu ... juz sie nie moge doczekac jakie uparte i zawziete pokemony to wygrają ... :/

troche nie tak powinno to wygladac...
nie wydaje mi sie zeby ktos np. z Was wyslal smsa na 'konkurencyjny' blog ... albo ze ktos bedzie wysylal smsa tylko po to zeby jakis obcy koles sobie wygral aparat..
kolejny konkurs typu 'kto ma najwiecej znajomych godnych wszelakich poświęceń' ;)

Mar.ownlog.com

23.12.2007 10:55

z tego co wiem są dwa rodzaje wyłonienia zwycięzców. jednym jest ten, o który piszesz. a drugi całkiem odrębny to, to wielce szanowne jury.
smsy to faktycznie poroniony pomysł, bo wiele dobrych blogów działa "po cichu", więc pozostaje liczyć na tych ludzi, którzy oceniają niezależnie od ilości wysłanych smsów.

Intense.fotolog.pl
Miasto: Kraków
Urodzony: 1986

23.12.2007 23:59

nie no, łał, onet zaczął dostrzegać inne serwisy blogowe...
a z głosowaniem jest tak, że jury ocenia tych, co dostali wystarczającą ilość smsów.

Mar.ownlog.com

25.12.2007 12:29

a to kij im w oko! ;/

Gej.ownlog.com
Urodzony: 1984

26.12.2007 12:41

to przełom w onetowym konkursie, że dopuszczają wszystkich, ale po tym jak zobaczyłem skład jury to mi ręce opadły. na dziesięć osób oceniających tylko kolenda-zalewska może mieć coś sensownego do powiedzenia, a reszta? mało znane towarzystwo z dziewczynką z blog 27 na czele. litości...

Foksal.

26.12.2007 23:13

żeby jury wyłoniło zwycięzcę, trzeba przejść do drugiego etapu przez głosowanie SMS. nie ma innego sposobu.

Little-black-m.fotolog.pl
Miasto: Kętrzyn
Urodzony: 1990

27.12.2007 11:51

ale po co komu to ? chyba żeby się dowartościować.
wiadomo, że te najbardziej wartościowe blogi, fotoblogi zostaną pominięte. jak ktoś wyżej wspomniał wygra ktoś kogo znajomi wyślą najwięcej smsów lub sam na siebie będzie głosował

Lotus-eaters.ownlog.com

28.12.2007 02:01

kolorowe blogi z onetu zapewne wyprzedzą tych, którzy mają coś do powiedzenia, aczkolwiek podoba mi się to wyraźne zaznaczenie - 'jeżeli masz poniżej szesnastu lat i piszesz o tym co robiłeś w szkole, wybierz taką i taką kategorię'.

Lizzart.fotolog.pl

28.12.2007 16:59

-->Mar
tak - tylko ze jest oczywiscie jedno ALE.
Wielce Szanowne Jury, dostaje do oceny tylko 10 blogów z kazdej kategorii.. które to 'najlepsze' 10 zostaje wyłonione właśnie drogą .. smsową ... :/
czyli na jedno wychodzi. niestety. porażka. i bezsens.

Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź

03.01.2008 12:03

nie czytając nawet

odpowiedzi - odpowiadam:
konkurs na bloga roku to totalna porażka i głupota. Dlaczego? Bo nigdy nie dojdzie się do porozumienia co do zasad oceniania.

Mar.ownlog.com

03.01.2008 18:10

-->Lizzart
teraz to wiem i ten kto to wymyślił... no w każdym razie zbiją na tym niezłą kasę. z tego co wiem poprzednio robiono to równolegle. tzn. ocenę jury i te sms'y. to jeszcze miało sens. pomijam już fakt, że tylko w grponie onetowskim, bo to już totalna porażka. tym razem zaprosili wszystkich, ale znowu inny zonk.
jak widać na załączonym obrazku - ideałów nie ma.

Osiedleswobody.ownlog.com

05.01.2008 23:06

vampire

dokładnie ;) ale nie mów, że nie popisałbyś notek z takiego fajnego notebooka? ;)
ja bym popisała.. ale nie za cenę brania udziału w konkursie na najlepszego bloga. blog to pamietnik... tyle.

Vampire.ownlog.com

08.01.2008 17:27

...

jakiego notebooka ? gdzie rozdaja? ja o niczym nie wiem :P

11.01.2008 13:32

vampir

http://www.blogroku.pl/0,3864,0,0,lista.html - o tu, o! ;)
no i co? wzgardziłbyś taką nagrodą? :)

Lizzart.fotolog.pl

11.01.2008 13:58

za te wszystkie smsy starczyloby im na 1000 takich notebookow... ;))

Vampire.ownlog.com

12.01.2008 00:56

o

w nagrodach jest i mój białasek :P

Kolezanka.ownlog.com

12.01.2008 21:08

ciekawa jestem zwycięzcy....
kiedy koniec tego konkursu ?

13.01.2008 02:08

v i k

esz, ten macbook co i mi się marzył..

koleżanko, jak to kto? ten kto ma najwięcej znajomych i rodziny którzy skłonni będą poświęcić pare złotych na sms'a ;) czyli... wcale niekoniecznie najlepszy blog..

hm, czyżby wychodziło na to, że wygra największa komera? ;)

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1 2 Dalej
Copyright © Ownlog.com 2003-2007