Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Problemy >> wygląd księgi gości    
Svefn-g-englar.ownlog.com

18.01.2008 23:09

wygląd księgi gości

czy da się coś zrobić aby pozbyć się/edytować napis "Księga gości" i linków 'wpisz się' 'strona główna'? [chodzi o podstronę http://[login].ownlog.com/ksiega.html ]

1.ownlog.com

19.01.2008 00:03

niestety, nie.

Yano.

19.01.2008 15:21

yano

Da się, tylko pytanie: po co?

19.01.2008 15:46

czy to ważne po co, każdy ma swojego świra :>
a może jakieś naprowadzenie jak to zrobić? :P

Yano.

19.01.2008 16:03

Wiesz, skoro tytuł i linki są zbędne, to księga jest zbędna, wystarczy usunąć do niej linka.

19.01.2008 16:11

eh.
nie chcę pod każdą notką mieć możliwości jej skomentowania, wolałabym żeby każdy komentarz był w "księdze gości", która w takim wypadku nią nie będzie, dlatego wolałabym pozbyć się napisu "księga gości"

czy takie wyjaśnienie upoważnia mnie już do uzyskania odpowiedzi na moje pytanie?

Yano.

19.01.2008 16:21

teraz wszystko jasne, ponieważ wcześniej napisałaś że \"i linków \'wpisz się\' \'strona główna\'\", co jest nielogiczne, bo jak komentujący mieliby się wpisywać i wracać na stronę główną? Nijak. Masz białe tło bloga, więc napis \"Księga gości\" również musi być biały i po problemie. Dodaj do stylów css na stronie głównej linijkę: h2 {color: #ffffff;}

19.01.2008 16:29

dziękuje ;]
jeżeli chodzi o linki 'wpisz się' 'str główna' zastanawiałam czy jest w ogóle możliwość ich edytowania, na co pozwalałaby jakaś strona w panelu (niekoniecznie chodziło mi o ich całkowite usunięcie).. wiem że kiedyś (pewnie teraz też) w mylogu można grzebać w kodzie księgi gości i zmieniać co się chcę, dlatego byłam ciekawa

pozdrawiam

Yano.

19.01.2008 16:31

musisz wejść w \"Edytuj wygląd\" potem \"Strona główna\" i tam, za linijką: FONT-SIZE: 11px; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Lucida Console, tahoma} wkleić tę, którą podałem wyżej. :)

Yano.

19.01.2008 16:33

Niestety nie ma w tej kwestii zbyt wiele możliwości.

Yano.

19.01.2008 16:43

na mylogu są takie funkcje, na ownlogu nie. Na czym ubolewam.

Entre-temps.ownlog.com
Urodzony: 1990

19.01.2008 16:58

Zawsze możesz w stylu css zrobić coś takiego (przykładowo, kiedy masz białe tło):
#ksiega a:link {color: white; font-size: 6pt;} -> nie wiem, czy 'transparent' by działało
#ksiega a:hover {color: white;}
A potem wkleić w panelu < div id="ksiega" >tutaj ukryte linki< /div >, ale z tym zakończeniem diva może być problem, bo nie wiadomo gdzie go zakończyć, dlatego w edycji kodu strony głównej pod {blog} umieść to zakończenie (< /div ), niestety wciąż zostanie jakiś odstęp między górą, a wpisami do księgi, a, no i wtedy we wpisach nie mogłyby pojawiać się linki.
Nie wiem, czy się powiedzie, ale zawsze można spróbować (;.

PS W kodzie nie ma być przerw.

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007