Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Problemy >> IE śmierdzi.    
Dogmeat.fotolog.pl
Miasto: Warszawa
Urodzony: 1986

01.02.2008 01:57

IE śmierdzi.

Mam pytanie, nie bardzo znam się na html-u itp, i dlatego za cholerę nie wiem, czemu moja strona normalnie śmiga w Firefoxie, ale pod IE nic, kompletnie nic nie widać. Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Z góry dzięki

Yano.

01.02.2008 02:39

IE śmierdzi.

IE nie śmierdzi, masz sporo błędów w kodzie HTML. Sorry, ale za dużo roboty.

Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź

01.02.2008 10:16

poszukaj na google

"validator w3c"

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

01.02.2008 11:39

Miałem głosu na forum z różnorakich względów nie zabierać, ale jakoś nie mogę się oprzeć, poza tym moja absencja trwa już dość długo. Drogi Dogmeat: kod HTML jaki ujrzałem na Twoim blogu wygląda jak nasz poprzedni rząd. Jakieś przypadkowe obiekty, zwykle nie na swoim miejscu. Oczywiście jest ich zbyt dużo, powtarzają się, jedne szkodzą drugim, wprowadzają zamęt i zwykle nie wiadomo o co chodzi.
Jednak wbrew Yano, który od jakiegoś czasu zajmuje się na forum kwestiami html'a (jednak zbyt często moim zdaniem ogranicza się do stwierdzenia "Sorry, ale za dużo roboty" - trochę wiary i cierpliwości :) uważam, że problem da się szybko rozwiązać. Jak? Po pierwsze wywal to:

<OBJECT type=application/x-shockwave-flash height=380 width=180 data=http://www.mp3asset.com/swf/mp3/myPod2.swf align=middle><br>Chcesz muze?/wci¶nij plej.<br><br><br>

A później rzuć okiem na efekt. Pozdrawiam wszystkich.

EDIT: Sorki, z założenia podałem najprostszą metodę usunięcia problemu, a nie jego naprawy :) Jeżeli chcesz zaryzykować, spróbuj naprawić to. Powinno pomóc zamknięcie znacznika OBJECT. W tym celu wstaw po treści: "Chcesz muze?/wci¶nij plej.<br><br><br>" w kodzie html znacznik </OBJECT>. Powinno to rozwiązać problem. W razie czego pisz jeszcze. Pozdro.

Yano.

01.02.2008 12:59

Nikt

Nie zajmuję się tu żadnymi kwestiami. Masz czas, to się nimi zajmuj, ścigać się z Tobą nie będę. Tam gdzie widzę sens i mam czas, to pomagam. Tam gdzie go nie widzę i nie mam czasu na półśrodki (a one nic nie dają, bo to \"robota głupiego\"), to piszę, że nie widzę i nie mam czasu. Tak, że nie o cierpliwość tu chodzi, ani o częstotliwość \"sorry\". Często sama \"porada\" nic nie daje (jak w tym przypadku), lepiej napisać \"zrób od nowa, ale porządnie, a jak nie wiesz jak, to zleć komuś, kto się na tym zna\". Nie prowadzę tu kursów HTML-a.

Dogmeat.fotolog.pl
Miasto: Warszawa

01.02.2008 13:21

dzięki wielkie za pomoc, wykasowałem, zapisałem, i działa;)

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007