Exall.ownlog.com
Miasto: Jamajka Urodzony: 1995 Płeć: Kobieta | 29.01.2010 00:46 Jak to jest z statystykami?Witam. :)
Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z statystykami w edycji ownloga. Chciałabym się troszkę więcej na ten temat dowiedzieć. Podam kilka pytań:
1. Przypuśćmy, że ktoś wchodzi na moje konto. Zastanawia mnie jak jest zapisywana data. Czy czas przy włączeniu strony, czy po opuszczeniu tej strony?
2. Wczoraj moja znajoma, niemająca tutaj konta, weszła na mojego ownloga. Nie jest to w ogóle zapisane. Dlaczego? Zaś inna osoba wchodząca na moją stronę, również niemająca tutaj konta, ma zapisane ip w mojej statystyce.
3. O co chodzi z tym adresem odwiedzającego? np.
- atr140.neoplus.adsl.tpnet.pl
- bvk97.neoplus.adsl.tpnet.pl
- 089174048149.atnet.vx.pl
Nawet nie mam zapisanego źródła odwiedzin przy tym. Dlaczego?
4. Ostatnio też zwróciłam uwagę, iż w statystyce, gdzie jest napisane "dzisiaj" nic mi się nie wyświetla, a przy "wczoraj" mam co dzień jakieś inne wpisy.
Bardzo bym prosiła o wyjaśnienie tych kilku rzeczy. Z góry dziękuję.
Serdecznie pozdrawiam :) |
|
Juiz.ownlog.com
| 29.01.2010 10:15 na pierwsze dwa pytania, to chyba tylko Em odpowie :P
a jeśli chodzi o pytanie numer 3 - te "dziwne" adresy to tzw. hosty - inaczej - adresy IP przekształcone w adresy czytelne dla człowieka (adres IP to same liczby zrozumiałe tylko dla komputera) - dzięki temu możesz się min, dowiedzieć, że odwiedzający korzysta z internetu dostarczanego przez TP (końcówka tpnet.pl).
Żródła odwiedzin nie będziesz miała z kilku powodów:
1) ktoś wklepał twój adres bezpośrednio w pasek adresów (lub skorzystał z zakładki w ulubionych w przeglądarce)
2) z jakiegoś powodu odwiedzający ma zablokowane w przeglądarce wysyłanie informacji o źródle
pytanie nr. 4 jest trochę dziwne :P
chodzi o to, że statystyki wyświetlane są dla ostatnich dwóch dni (czyli dzisiejsze - aktualizowane bieżąco, i wczorajsze). Zatem codziennie statystyki "się przesuwają" i to co dziś zostało zarejestrowane, będzie jutro widoczne niżej i oznaczone jako "wczoraj" :) |
Exall.ownlog.com
Miasto: Jamajka Urodzony: 1995 Płeć: Kobieta | 29.01.2010 14:40 Ale...mam też ip innych komputerów tam zapisane liczbami, lecz również te hosty.
Hmm...Ale te statystyki zapisane wczoraj we "wczoraj" mam je dzisiaj w tym samym miejscu. Nic się nie przesunęło. |
|
Juiz.ownlog.com
| 29.01.2010 14:59 ponieważ część IP nie ma przypisanej nazwy, dlatego widzisz same numerki ^^
a statystyki ci się przesuną jak minie północ - po północy dzisiejsze staty będą "wczorajsze". |
Exall.ownlog.com
Miasto: Jamajka Urodzony: 1995 Płeć: Kobieta | 29.01.2010 15:41 Źle się rozumiemy.
Wczoraj o 22 patrzyłam na statystyki na "wczoraj". Dzisiaj są one w tym samym miejscu, nie zmienione. O.o
|
|
Pic.fotolog.pl
| 31.01.2010 20:09 nie wiem co bierzesz ale też chcę. (joke)
zbieg okoliczności ? najlepiej jakbyś zrobiła screena Twoich statystyk i podała tutaj link ,tak aby każdy mógł zobaczyć o co kam. |
Exall.ownlog.com
Miasto: Jamajka Urodzony: 1995 Płeć: Kobieta | 31.01.2010 20:31 Nic nie biorę. >_<
Wszystko gra co do zmian z "dzisiaj" na "wczoraj".
|