Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

zapomniałem hasła

Strona główna forum >> Problemy >> ownlog grupowy?     1
Ewka.ownlog.com

29.05.2010 21:19

ownlog grupowy?

Co z tą opcją? Już niedostępna? Chyba, ze została gdzieś przeniesiona, a ja nie umiem jej znaleźć?

w każdym razie szkoda, bo była dla mnie dość pomocna...

Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola
Urodzony: 1984

29.05.2010 21:26

Hej
Jest ona niedostępna przez jakiś czas, gdyż nowy system jeszcze jej nie wspiera. Zamierzam napisać to od nowa, ale wymaga to jeszcze kilku zmian.

Proszę o cierpliwość :)

Ewka.ownlog.com

29.05.2010 21:46

ok, jasne!
dobrze wiedzieć, że z niej nie zrezygnowałeś :)

75b.ownlog.com
Miasto: turystów

13.06.2010 18:23

A czy dałoby radę zrobić coś takiego jak na mylogu i bloxie, że mając jedno swoje konto, można z niego zarządzać wieloma blogami? Bo to ciągłe logowanie i wylogowywanie, kiedy mam podstrony na innych ownlogach, jest bardzo niewygodne.

Karmelek.ownlog.com

16.06.2010 10:47

@75b tylko nie coś takiego, wiesz jak mylog na tym ucierpiał? a osobiście bym nie chciała by ownlog robił sie taki sam jak mylog czy blog4u . jak potrzebujesz podstrony to czemu nie założysz sobie jakiegoś darmowej strony np, na interii i tam wrzucać podstrony? albo w swoim blogu porób notki gdzie będzie to podstrona.
ale proszę byle nie jeden profil i do niego podpięcie blogów. bo już chyba nie będzie żadnego serwisu który normalnie funkcjonuje.

Juiz.ownlog.com

16.06.2010 11:05

Karmelek, skąd ty takie informacje masz? oO
Użytkujesz myloga do tej pory codziennie, że piszesz "mylog ucierpiał"? Bo z tego co widzę, byłaś na mylogu bardzo krótko od kiedy jest nowa, poprawiona i stabilna wersja, więc może nikogo nie wprowadzaj w błąd, bo de facto mylog po wprowadzeniu nowej wersji odżył i obecnie dużo więcej ludzi zakłada konto/bloga/fotobloga niż ci się wydaje. I to było bardzo dobre posunięcie wbrew temu co piszesz (tylko osoby które nie chciały się przyzwyczaić do zmian, nie przyzwyczaiły się - a tych była zaledwie garstka).

Jeśli mogłaby się pojawić taka opcja tutaj, nie miałabym nic przeciwko, bo poprawiłoby to znacznie zarządzanie blogami, choć osobiście uważam, że upodabnianie się do innych serwisów to jak wrzucanie ownlog/fotoblog do jednego wora z pozostałymi serwisami i w zasadzie nie byłoby nic oryginalnego i nowego.

ps. co do jednego karmelek masz rację - blog4u nie udała się zmiana ani trochę. w ciągu ostatniego miesiąca uciekło stamtąd sporo ludzi, i to na tyle dużo, że prawdopodobnie przewyższa to liczbę zakładanych nowych kont/blogów. A zniechęca do tego serwisu... wyświetlane reklamy w środku notki, których nie da się wyłączyć (co dla mnie osobiście już jest szczytem chciwości) mimo, że reklamy z belki się da po dość sporym haraczu -_-

75b.ownlog.com
Miasto: turystów

16.06.2010 12:46

Ależ Juiz, nikt nie chce się do niczego upodabniać, podałam przykłady, żeby moja treść była łatwiejsza do zrozumienia. To chyba oczywiste.

Karmelku, w jaki sposób ułatwienie korzystania z serwisu mogłoby sprawić, że serwis na tym ucierpi?

Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław
Urodzony: 1985

16.06.2010 16:09

karmelek - twoje wyjście jest o wiele gorszym. W przypadku standardowej opcji z podstroną wchodzisz do panelu, klikasz "dodaj stronę", ustawiasz nazwę, wklejasz tekst i zapisujesz.

W przypadku osobnego serwera musisz założyć tam kolejne konto, potem logować się przez ftp, wgrywać plik html z podstroną i aktualnym kodem szablonu oraz treścią jaka ma się na niej znajdować - wymaga to o wiele więcej czasu i wiedzy - gdzie tu ułatwienie życia?

jedno konto też niczemu nie przeszkadza, zawsze możesz mieć je dwa i prowadzić osobne blogi, inni mają czasem kilka blogów i wolą mieć je razem ;)

w sumie opcja podstron to dobry pomysł, bo po co zakładać kolejnego bloga tylko po to żeby zrobić na nim podstrony do innego ;] mogłoby to być nawet za SMS ;] albo jakieś pakiety dodatków.

Juiz.ownlog.com

16.06.2010 18:07

75b - wiem, że to był przykład ^^
jednak strasznie mnie ciekawi dlaczego Karmelek z upartością maniaka wszędzie obwieszcza jaki to ww. serwis jest BE po zmianach, skoro nie jest to nawet w połowie prawdą.
Czasy się zmieniają, więc i wszystko dookoła też kiedyś musi, zwłaszcza, że rynek wymagający :P

a jeśli chodzi o podstrony... hmm... mnie tam ryba, bo nie korzystam, ale raczej byłabym przychylna ku temu, by była taka możliwość i to raczej za SMS o jakiejś niewielkiej kwocie (w wersji na jakiś czas, chyba, że mówimy o dożywotniej podstronie to za większą sumkę).

zresztą... Em mógłby się najpierw do tego pomysłu ustosunkować, a potem dopiero możemy sobie gdybać :P

Htsz.fotolog.pl

16.06.2010 20:19

jak to będzie miało ręce i nogi - w sensie pomysł na ten dodatek - myślę, że się skusi ;) o pakietach już z nim rozmawiałem kiedyś.

Karmelek.ownlog.com

16.06.2010 21:56

na mylogu byłam o wiele dłużej, bo jakoś od 2007 roku, niż to podaje teraźniejszy stan tamtego bloga. cały czas się loguję i sprawdzam to i owo u znajomych, ale weźmy pod uwagę to jak wiele świetnych blogów, które tam było po prostu zniknęły albo rozpadły się przez zmiany. mylog jak dla mnie z tymi udogodnieniami, nie wyszedł na dobre. wiele osób o wiele gorzej to skrytykowało niż ja.
być może takie coś wyszłoby na tzw. OK , ale jakoś nie dla mnie i osobiście nie chciałabym by przypadkiem tu wyszło jak i tam. nie chce jakoś szykanować czy coś w ten deseń, bo nie jestem administratorką, a co dopiero jakiś blogowiczem który zna się na czymś więcej niż htmlu czy pisaniu sobie notek.
i w żadnym wypadku to nie jest tak, że nie potrafię sie dostosować. mnie po prostu nie odpowiadają. stawiam na prostotę, a nie to co mylog zaserwował.

jako dodatek podstrony by się sprawdziły. tu mogę być za.

htsz co do tego ftp na interii w tym nie ma dużo zachodu. jedynie minus w tym, że trzeba się logować i rejestrować.

a po za tym dość głupio mi z wami w dyskusję wchodzić. jestem o wiele młodsza i nie doświadczona, być może macie rację, a ja nie potrzebnie powiedziałam swoje kilka słów.

Htsz.fotolog.pl

17.06.2010 15:17

każdy ma prawo się wypowiadać ;) owszem nie ma zachodu o ile masz dużo zbędnego czasu i pewnej wiedzy :) jak dla mnie opcja z zewnętrznym serwerem jest bez niepraktyczna ;)

serwis musi być przygotowany bardziej pod osoby, dla których internet to nasza klasa, facebook i google - no i ownlog :P można myśleć o wersji standard i pro, wtedy ci bardziej ogarniający wszelkie wodotryski mogliby korzystać z wersji rozszerzonej a ci mniej z wersji podstawowej :)

Karmelek.ownlog.com

17.06.2010 20:52

dwie wersje to nawet ciekawy pomysł, mógłby się sprawdzić. ;)

Destination-unknown.ownlog.com

19.06.2010 11:38

Ale z drugiej strony czy to nie jest lekka przesada? Przeciez jak ktos nie chce - nie musi korzystac z nowych udogodnien.

Osobiscie na mylogu bylam kiedys - od 2005 przez jakis czas. I owszem - sama stamtad zwialam, ale raczej dlatego, ze serwis przegial z funkcjami nie zapewniajac sobie odpowiedniego do tego zaplecza, co zaowocowalo niestabilnoscia systemu. Do tego nie potrafilam zniesc tych wszystkich slodkich malolat zostawiajacych mi reklamy swoich blogaskow w komentarzach i ksiegach gosci.

Wydaje mi się, ze raczej te dwie rzeczy wplynely na ucieczke z myloga wielu osob.

Ja sobie tak mysle, ze wszystko zalezy od tego jak sie cos robi - z glowa czy bez glowy. A Em na szczescie swojej uzywa przy planowaniu i tworzeniu Ownloga.

Destination-unknown.ownlog.com

19.06.2010 11:38

Ale ja tam sie moge mylic ;) ;) ;)

Ewka.ownlog.com

02.09.2010 19:09

nie chcę być upierdliwa, ale bardzo ułatwiło by mi to życie - czy jesteśmy już trochę bliżej przywrócenia opcji ownloga grupowego? :))

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1
Copyright © Michał Borek 2003-2009