Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

zapomniałem hasła

Strona główna forum >> Hyde Park >> facebookowe "lubie to"     1
Aluh.fotolog.pl

16.07.2010 22:26

facebookowe "lubie to"

hAluh!
Czy istnieje możliwość dodawania guziczka facebooka "lubie to" pod kazdym wpisem? Tak aby post wyskakiwal u lubiących na tablicy fb?
wiele portali tak ma, zastanawiam sie czy na blogu tez da sie zrobic, mam nadzieje, ze da :)

1.ownlog.com
Urodzony: 1986

16.07.2010 22:37

parę wątków niżej:
http://www.ownlog.com/forum/showthread,15525.html

Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław
Urodzony: 1985

16.07.2010 23:23

aluh jest leniwa :P nawet google pluje rozwiązaniem tego problemu :P

Aluh.fotolog.pl

10.08.2010 14:52

dzieki :))))) jeszcze raz

Blogowicz.ownlog.com

15.11.2010 11:14

zaktualizowałem oba tematy dotyczące wklejek lubię i share, w tej chwili pobierają na FB odpowiednie tytuły wpisów z fotologa/ownloga

like button
share button

dajcie znać czy jest ok ;)

Lizzart.fotolog.pl

15.11.2010 18:01

z 'share' dalej u mnie nie jest ok ;) na 3 odpalone okienka do 'udostępnienia' , wszystkie trzy zachowały się inaczej - w tym jedno poprawnie :)

a 'like' działa, okazało się, że ten pierwszy wpis wadliwy to zapewne jest wina byt wąskiego zdjęcia na jednym boku i nie łapie go prawidłowo, bo wszystkie inne łapie już ok, dzięki.

Lizzart.fotolog.pl

16.11.2010 00:11

ok.
finalnie po ostrej walce i dzięki tęgim mózgom ustaliłem to:

1. fb korzysta z t= jak nie moze wyswietlic strony
2. trzeba zablokowac strone dla fb
i ustawic t oczywiscie

za rozwiązanie problemu podziekuję nie tylko ja ale i całe google :]

htsz - jednak niestety nadal nie pobiera ci tekstu prawidłowo ; )
generalnie kopalnia wiedzy na ten temat jest na anglojęzycznych stronach googla, wtopa fejsa do dziś nie rozwiązana.
da się to obejść ale nie w przypadku naszym, czyli blog na nieswoim serwie, nie w php itp itd ja chyba się poddaję :)

Htsz.fotolog.pl

16.11.2010 23:46

gdyby znaki & oraz = nie były przerabiane na krzaczki to by pewnie łapało title z bloga (za pomocą wersji &t={tytul_wpisu}, jednak to poprawione przeze mnie rozwiązanie jest o tyle lepsze, że w większości przypadków pobiera dobry tytuł wpisu a nie tytuł strony głównej za każdym razem ;)

na 8 prób - 2 razy pobrało zły tekst, 2 razy nie było tytułu wpisu, ale był adres bloga zamiast tego, 1 raz nie pobrało miniaturki (ale to była panorama).

Lizzart.fotolog.pl

17.11.2010 01:05

bo to jest zależne od tego czy zdąży się załadować strona i czy zdąży pobrać:)
serio.

miniaturki tez mi panoramy nie pobrało, akurat z obrazkami problemu nie ma ale ogólnie kicha to 'udostępniaj' : (
póki mózgi tego nie naprawia, rezygnuję.
zostają lubki :)

Lizzart.fotolog.pl

27.11.2010 06:49

btw: Aluh - komentowanie na hasło założyłaś:)? i po co :] tym oto sposobem obejrzałem - ale nie skomentowałem bo nie mogłem ;)

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1
Copyright © Michał Borek 2003-2009