Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

zapomniałem hasła

Strona główna forum >> Hyde Park >> umiera(my)?     « 1 2
Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław
Urodzony: 1985

26.10.2011 05:32

fejs zjada większość aktywności internetowych. to samo mam na forum blogowicza, ludzie piszą 2 razy mniej postów niż chociażby rok temu.

Juliaa.fotolog.pl
Urodzony: 88

27.10.2011 12:40

Moim zdaniem to jest po prostu tak, że ludzie już są trochę znudzeni tym czytaniem, że będą zmiany, będą i będą. Zdaję sobie sprawę, że to wszystko trwa, ale to trochę jak z czekaniem na połączeniem na infolinię: czekam, czekam, ale słysząc od 30 minut "proszę czekać" po prostu się rozłączam - powiedzmy sobie prawdę: nasz fotolog to staruszek, ma starą grafikę, opcje, strona główna też nie powala, na facebooku też cisza, większość zaczyna się przenosić na blogspot, bo tam to wszystko jakoś przyjemniej wygląda.

Senny.ownlog.com

27.10.2011 23:38

Ale to tendencja ogólna

Blogosfera zamiera. Co się działo jeszcze kilka lat temu? Jestem na tym serwisie od 2004 roku (pod różnymi adresami) i pamiętam tłumy. Ale tendencja spadkowa dotyczy wszystkich serwisów blogowych.
Coraz mnie osób czyta/pisze. I facebook nie ma tu nic do rzeczy. Face też się skończy tak jak kiedyś skończyły się czaty na stronach na rzecz gg i innych komunikatorów, a obecnie te komunikatory zanikają na rzecz czata na FB. Pantha rei.

Rzecz w tym, ze tu nie ma żadnych zmian. Co z tagami? Co z multikategoriami? Co z dodawaniem notek przez telefon?

Fajnie się czyta, "że będą zmiany", ale ileż można się żywić obietnicami?

Htsz.fotolog.pl

28.10.2011 03:23

pisałem o forum, a forum to nie tylko pisanie o zmianach ;) jest dział problemów i hyde a ludzie piszą gdzie popadnie, byle ich zauważono, dostali pomoc i sobie idą, bo mają resztę w dupie ;) Na moim forum poza działem blogowym jest wiele innych - o aktywności forumowej pisałem , że zanika bo zjada ją obecnie fejs.

blogofsera zamiera? gdzie? bo ja tego nie zauważam, zmienia jedynie kształt i tematykę ;) dla profesjonalnych blogerów są nawet spotkania jak niedawno "blog forum Gdańsk" czy niebawem będzie "WordCamp" w Poznaniu.
Teraz modne są blogi kulinarne i szafiarskie, fotoblogi trzymają się też na szczycie głównie przez doznania wizualne. Pamiętniczki spotykane coraz rzadziej (głównie wśród nastolatków) a zastępują je blogi tematyczne prowadzone przez (pseudo)znawców tematu.

Jeżeli chodzi o przenosiny. Od strony usera są same oczekiwania i rozumiem to, że skoro niewiele się tu dzieje to ktoś się przenosi. Sam robię taką przymiarkę, ale to dlatego, że mam pewną wizję swojej przyszłej strony, której tutaj nie zrealizuję, na blogspocie pewnie też nie i wybrałem Wordpress.

Nie porównujmy jednak fotologa do blogspota - tam pracuje sztab ludzi pod szyldem wielkiej firmy. Tutaj pracował student w wolnym czasie. Niedawno przejęła to firma i postanowiła napisać wszystko od nowa (silnik).

Juliaa.fotolog.pl

28.10.2011 14:17

to ja jestem nastolatką ciągle, bo wciąż mam pamiętniczek :D ach och :D

Htsz.fotolog.pl

28.10.2011 15:10

so sweet Julia :D

nie mogę znaleźć gdzie ktoś pisał, że powiadomienia nie działają (te na gg), ale wygląda na to, że kłamał, bo wczoraj otrzymałem info od bota - ktoś zostawił mi komentarz na blogu.

Juliaa.fotolog.pl

28.10.2011 19:00

Mnie też działają!

Liskarnapa.ownlog.com

28.10.2011 20:53

Właśnie dopiero co założyłem tutaj sobie bloga. Już kiedyś coś tu prowadziłem i dlatego z sentymentu i fajnych wspomnień powracam na stare śmieci. Cieszę się, że ownlog wciąż istnieje, co prawda trochę świeżości by mu się przydało, ale to co oferuje obecnie i tak wystarcza mi w zupełności. Boję się tylko, że jak się już rozpiszę to nagle pewnego dnia odkryje, że ownlog przestał istnień. Fajnie, że jakaś firma nad nim pracuje, ale z tymi firmami to różnie bywa. Zaryzykowałem jednak i mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze. Co jak co, ale mi jednak ownlog zawsze kojarzył się z takim elitarnym miejscem w blogsferze, nieważne pod jakimi względami, ale oby przetrwał jak najdłużej.

Standard.ownlog.com

07.11.2011 10:39

eee, ale narzekacie. own był, jest i będzie :)

Edytabartosiewicz.ownlog.com

08.11.2011 12:27

Ownlog wraz z Fotologiem nie zasługują na tak archaiczny wygląd! Kiedy wprowadzone zostaną zmiany?

Blogowicz.ownlog.com

09.11.2011 16:57

było.poczytaj posty to się dowiesz ;)

Rozmawiamy.ownlog.com
Miasto: Warszawa

29.11.2011 21:32

rozmowy nocą

rozmawiamy!

Suna.ownlog.com
Urodzony: 1990

15.12.2011 09:01

To ownlog ma archaiczny wygląd? I to ma się zmienić?????

Ja się boję!

Pensjonarka.ownlog.com

07.01.2012 23:08

uciekają? niby gdzie? też planowałam uciec gdzieś indziej, ale inne serwisy nie są dla mnie user-friendly. ostatnio jak się zalogowała na blog.pl to mi się włos na grzbiecie zjeżył na widok tego, za przeproszeniem, gówna, które się pojawiło zamiast panelu. bajery, bajery i jeszcze raz bajery, w dodatku wszystko nieczytelne.

dlatego jestem przeciwna zmianom, bo chyba - niestety - znowu tu wyląduję. chociaż skoro mówicie, że się wyludnia, to może ci najnormalniejsi zostali?

zmieniła się też chyba tendencja blogowania. teraz jest mnie o codziennym życiu, a bardziej tematycznie. jak ktoś wspomniał: szafy, fotky, polytyka. a nie "byłam to, zrobiłam tamto".

Htsz.fotolog.pl

08.01.2012 06:20

na blog.pl jest teraz wordpress, niestety mocno okrojony co bardzo przeszkadza, ale to raczej najlepszy silnik blogowy obecnie na Świecie ;) po nim chyba jedynie blogger.com

Zaloguj się aby odpowiedzieć « 1 2
Copyright © Michał Borek 2003-2009