Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> testowane na zwierzętach    
Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

15.03.2006 10:53

testowane na zwierzętach

moje pytanie jest takie:

czy używacie kosmetyków czy leków itp. testowanych na zwierzętach? znaczy się takich, na których nie zastrzegają, iż na zwierzętach testowane nie były.

a co byłoby, gdyby producent wyraźnie napisał na opakowaniu, że produkt testowano na zwierzętach??? np. przy leku na grypę który testowano na świnkach morskich, specjalnie do tego celu zarażanych chorobą??? kupilibyście?

High.ownlog.com
Miasto: Nowy Targ // Krk

15.03.2006 14:09

powiem szczerze ze nie mam na tyle uwagi zeby sie tym przejmowac i za kazdym razem jak cos kupuje sprawdzac czy bylo testowane. Zreszta, nalezy tez obowiazkowo! sprawdzic czy nie zawiera srdokow rakotworczych, sklad mineralow jest odpowiedni dla nas itp. itd....
Nie jestem supermanem, nie mam na tyle uwagi.

Latawce-dmuchawce-wiatr.ownlog.com
Miasto: Bydgoszcz

15.03.2006 14:13

ym.ja bym nie kupiła.

Gwiazda-na-niebie.ownlog.com
Miasto: Wrocław
Urodzony: 1991

15.03.2006 16:13

nie mam zdania.

Mroo.ownlog.com
Urodzony: 1989

16.03.2006 08:16

szczerze mówiąc kupuję tylko kosmetyki z zakresu podstawowego. jeszcze nie widziałam na żadnym żelu pod prysznic znaczka, że jakiegoś królika nim umyli. a kremy i inne mazidła są mi zbędne.

leki, no... na kim je mają testować, na ludziach?

Fajnamysza.ownlog.com
Miasto: Ruda Śląska
Urodzony: 1983

16.03.2006 09:24

Ja nie mam ani jednego kosmetyku testowanego na zwierzętach. Nie wyobrażam sobie też że mogłabym takiego używać. Co do leków. Są to dla nas leki, nie dla zwierząt, więc wiele leków które nie robią nic złego nie mają żadnych skutków ubocznych dla zwierząt dla ludzi są śmiertelne. My i zwierzęta to wielka różnica dlatego dla mnie bezsensem jest męczenie zwierząt gdy i tak nie daje to 100% pewności. Jeżeli lek jest testowany na zwierzętach to go nie biorę bo mam ogromne obawy że będzie dobry dla człowieka.

Antony.ownlog.com
Miasto: Warszawa

16.03.2006 11:21

cóż, chyba zacznę się przyglądać opakowaniom, bo mówiąc szczerze to nie widziałam ostatnio żadnego tego typu znaczka...
anyway, czy jeśli w ogóle nie ma takiego znaczka to znaczy że był testowany na zwierzakach czy nie?
a może w ogóle nie był testowany? ;P

High.ownlog.com

16.03.2006 11:22

@fajnamysza

rozwazania nad sensem badan zostaw dla naukowcow....

@mroo : leki, no... na kim je mają testować, na ludziach?
dokladnie.

Fajnamysza.ownlog.com

16.03.2006 11:41

High wybacz ale mam prawo się wypowiedziec i wiele razy naukowcy zawiedli a ja nie zamierzam być ofiara ich pomyłek.
Wyobraź sobie że jest wielu chętnych na to aby leki testowano na nich.

Nikt.ownlog.com

16.03.2006 14:22

wlasnie w TV slyszalem, ze gdzies robili eksperyment medyczny. wiekszosc osob pojechala do spzitala bodajze z jakimis opuchnieciami narzadow wewnetrznych... firma przyznala, ze podczas testow leku na zwierzakach, jeden pies zdechl... generalnie chcialem zapytac Was o podejscie do tematu testowania na zwierzetach, bo ciekaw jestem Waszej opinii, a jednoczesnie chcialem to potraktowac jako wstep do kolejnego tematu, ktory lada chwila porusze na forum. pozdrawiam.

High.ownlog.com

16.03.2006 16:07

@fajnamysza
to ze naukowcy zawodza to zaden argument. Takie sa juz koleje nauki. Wiec albo ja negujesz, albo zezwalasz na naukowe pomylki.

A ci co sa chetni jak sadze sa poddawani testom.

Fajnamysza.ownlog.com

16.03.2006 21:26

No więc ja je neguje a skoro Ty chcesz być ofiarą głupoty naukowców to Twoja sprawa.

High.ownlog.com

16.03.2006 21:58

@fajnamysza
napisalem 'albo JĄ negujesz' a nie 'je'. Wiec chodzilo mi o cala nauke, a nie bledy - a wnioskuje ze wlasnie tak to zrozumialas.

Spielzeug.ownlog.com

16.03.2006 22:51

Antony - no ja mam nadzieję, że brak znaczka nie oznacza iż kosmetyk był testowany na zwierzętach. To by oznaczało, że musiałabym przestać się myć z użyciem mydła, a to koniec świata by był ;)
Oczywiście nigdy nie kupiłabym kosmetyku z informacją, że jakiś zwierzak posłużył za królika doświadczalnego. Jestem jak najbardziej przeciwna czemuś takiemu. Za to bardzo radują moje oczy znaczki z przekreślonym królikiem, przynajmniej dają jakąś pewność.
A co do leków, to przecież nigdy nie możemy mieć pewności, że jak śwince pomogą, to ludziom także.

Fajnamysza.ownlog.com

17.03.2006 07:47

High całej nauki nie mogę negować bo nie mam pretensji do całości, mam zastrzeżenia właśnie do badań na zwierzętach które nawet dla normalnego człowieka są nielogiczne właśnie przez to że nasz organizm ogromnie różni się od zwierząt. Rozumiesz mnie?? I masz rację, wcześniej właśnie zrozumiałam tak jak sądziłeś ;)

Jogurt-w-miescie.

17.03.2006 15:50

Jeśli mam buć szczera to szczerze mówiąc nie wiem czy moje kosmetyki były testowane na zwierzętach.. chyba nie. A jeśli producent by napisał, że były jednak testowane to szczerze mówiąc nawet bym się tym nie przejęła;). Martwa świnka, a piękno. Wiadomo:). Wole by jakieś zwierze nie miało sierści niżbym miała wyjść na miasto z wyspką;). Heh.. straszna jestem=).

Nikt.ownlog.com

18.03.2006 19:29

Straszna to może nie, raczej ... a zrezygnowałem z określenia, obiecałem sobie być grzecznym na forum. Cóż, w takim razie pamiętaj chodząc po tym mieście, że wszystkie świnki na świecie, a do tego także i ja, życzymy Ci cobyś porosła sierścią, najlepiej na mieście. Pozdrawiam.

Fajnamysza.ownlog.com

18.03.2006 20:58

Nazywajmy rzeczy po imieniu: to jest zwykłe skurwysyństwo i tyle. Jeśli kogoś uraziłam to niech ta osoba najpierw się zastanowi co robi.

A19.ownlog.com
Miasto: Kraków

20.03.2006 17:48

wróciłam. cieszycie się?

szczerze mówiąc, nigdy eni zwracałąm uwagi na to, czy moje kosmetyki był testowane na zwierzętach, może dlatego, że tuszu do rzęs na zwierzętach testować się nie da... a niewiele opróćz tego używam. no, jeszcze jakieś perfumy z rzadka czy dezodorant.
ale teraz będę sprawdzać :)

Znak-niepogody.ownlog.com
Miasto: Białystok
Urodzony: 1989

23.03.2006 11:09

Dla mnie temat testowania na zwierzętach jest bardzo ważny. Oczywiście, że nie kupuję tych rzeczy. Jest tylko takie ale, że niektórzy mają na opakowaniach, że nietestowane, a potem się okazuje, że jednak testowane. Więc to jest takie dziwne. Nigdy nie masz pewności, że nie używasz kosmetyków testowanych na zwierzętach. ot!
A i ten no. Jest wiele osób uświadomionych przeze mnie, że ta i ta i ta firma testuje, no ale oczywiście "nie chcę ryzykować, ten fluid z loreala jest świetny, a tak bym musiała szukać z innej firmy.." W takich chwilach ciarki po plecach mnie przechodzą, że po prostu komuś się nie chce. Uh!
A ja mam tak, że chcę na lato farbnąć sie na rudo, ale jeśli nie znajdę farby nietestowanej, to nie kupię. o!

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007