Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 23.03.2006 14:21 Tymbark Super Konkurs
Tymbark ogłosił konkurs Spragnieni Zieleni... tworzysz galerię swoich zdjęć kojarzącą się z tematem i bierzesz udział w świetnej zabawie...
... no nieźle brzmi. Ale się nie mogę powstrzymać i napiszę jakiż to wspaniały konkurs i jak podnosi ciśnienie. Galerię oglądają ludzie wpadający na stronę. Nie wiem kto rozstrzyga o zwycięstwie, ale odwiedzający mogą komentować fotografie. Komentarzy nie otrzymałem wiele, w zasadzie jeden. Ktoś napisał: "Już gdzieś na necie widziałem to zdjęcie".
Dziś wspaniałomyślna ekipa Tymbarku przysłała do mnie list:
Witaj Tymbarkowiczu,
Niestety Twoja Galeria Konkursowa zawierala zdjecia, do ktorych nie masz praw autorskich.
Bezprawne wykorzystanie nie swojej pracy jest prawnie zabronione i karane.
Z tego powodu Twoja Galeria Konkursowa zostala usunieta.
W naszym konkursie biora udzial prace jedynie wlasnego autorstwa.
Zapraszamy do udzialu w nastepnych konkursach.
Klub Tymbark
Rewelacja. Może powinni się zastanowić czy nie zająć się czymś innym. Dodam, że prawdopodobnie chodzi o zdjęcie zrobione na wakacjach 2004 roku w Żukowie nieopodal Wrocławia. Podejrzana fotografia ukazuje (uwaga) źdźbła trawy na tle błękitnego nieba.
No to po reklamie. Szkoda czasu na zakładanie galerii tymbardziej, że trzeba się pobawić przy obróbce fotek. To tyle. Na list odpisałem, czekam na kolejne informacje i zapewne będę relacjonował na bieżąco. Pozdrawiam. |
Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 25.03.2006 13:49 W odpowiedzi na mój list do Tymbarku przeczytałem, iż panowie otrzymali sygnał, że w mojej galerii znajdują się zdjęcia, które nie są mojego autorstwa. Tłumaczą, że w takiej sytuacji musieli reagować. No tak, jest jeszcze tylko kwestia reakcji. Uważam, że w pierwszej kolejności powinni wysłać do mnie list z prośbą o wyjaśnienie. Ale nie, tu nagle Pyk i galerii nie ma.
W tej chwili wysunięto propozycję, że jeżeli zaszła pomyłka, to oni galerię przywrócą. Dziwne, bo skoro ją usunęli to znaczy, że musieli mieć niezbite dowody na to, że "ukradłem" jakieś zdjęcia. Więc w obliczu takich dowodów, trudnym by było teraz zwyczajne przywrócenie galerii i uwierzenie mi na słowo, że fotki są moje... no chyba, że wspomnianych dowodów nigdy nie było i nigdy ich nie widzieli. Na moje dwie prośby o ujawnienie źródeł gdzie znajdują się takie zdjęcia nie otrzymałem odpowiedzi. Widać do podjęcia decyzji wystarczy im komentarz jakiegoś ludzika, że on tą fotkę gdzieś już chyba kiedyś widział i na pewno nie jest ona moja... :/ Pozdrawiam. |