Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> odchudzanie     1 2 3 Dalej
Gameboy.

09.10.2005 20:47

odchudzanie

wiecie co? śmieszą mnie blogi o odchudzaniu. a szczegulnie ten: http://sznyty.blog.pl lol.

Pod-niebem.ownlog.com
Miasto: Zabrze
Urodzony: 1990

09.10.2005 21:57

wymarzona waga 27 kg??
mnie to nie śmieszy, mnie przeraża głupota.

Gameboy.

09.10.2005 22:03

lol. mnie w pewnym sesie też. ale przecież to na popisówe, a nie na real.

A19.ownlog.com
Miasto: Kraków

09.10.2005 22:22

to przykre. niektóre są na real, i to jest tragiczne. ehh...
ja tam lubie swoje ciałko ;)

Hejho.ownlog.com

10.10.2005 08:37

te panny mają wielkie halo na punkcie bycia 'prefect' (tak wynika z 2 pierwszych lepszych blogów, na jakie zagląnęłam) - a od kiedy to się równa byciu szkieletem? ja też czegoś tu nie rozumiem. a najlepsze jest jak ktoś sobie wybiera jakiś jednoznaczny login, żeby każdy wiedział, że dziewczyna cierpi na anoreksję i wtedy już wiemy, z czym/kim mamy do czynienia, możemy zaczynać jej współczuć oraz czytać jej przejmujące i wciągające losy :/

High.ownlog.com
Miasto: Nowy Targ // Krk

10.10.2005 09:09

och ach ... ide kielbase zjesc.

Arhnea.ownlog.com
Miasto: Poznań
Urodzony: 1985

10.10.2005 11:55

a może to jakiś rodzaj wołania o pomoc, jak u samobójców? wszak chęć ważenia 27kg jest prawie jak samobójstwo... tacy ludzie chcą się zniszczyć, bo uważają że jest to najlepsze rozwiązanie ich problemów, a jednocześnie pragną aby ktoś pozbył się ich problemów w jakiś inny, mniej radykalny, sposób...

Kfiatuszek1690.ownlog.com
Miasto: Białystok

10.10.2005 13:30

haha...odchudzać się?!Buhaha!!Komu to potrzebne..każdy jest jaki jest a głodzenie siebie jest bez sensowne...Powinno jeść się mniej słodyczy,więcej ćwiczyć i to naprawde pomaga...=]

Kfiatuszek1690.ownlog.com
Miasto: Białystok

10.10.2005 13:31

haha...odchudzać się?!Buhaha!!Komu to potrzebne..każdy jest jaki jest a głodzenie siebie jest bez sensowne...Powinno jeść się mniej słodyczy,więcej ćwiczyć i to naprawde pomaga...=]

Arhnea.ownlog.com
Miasto: Poznań
Urodzony: 1985

10.10.2005 15:02

-> kfiatuszek1690

przeczysz sama sobie, bo czy jedzenie mniejszej ilości słodyczy w połączeniu z większą ilością ćwiczeń nie odchudza? chyba że Ty od tego tyjesz...

Osiedleswobody.ownlog.com

10.10.2005 16:32

krągłosci tu i tam są sexy :)))

Dancer.

10.10.2005 16:48

kazdy robi co chce i jak chce sie odchudzac to prosze bardzo! a co do blogow - hm nowa moda (oby szybko minela)

Fajnamysza.ownlog.com
Miasto: Ruda Śląska
Urodzony: 1983

10.10.2005 17:25

Może wypiszcie tematy zakazane na ownlogu, bo co raz więcej jest rzeczy których się czepiacie. pamiętajcie że taki pamiętnik jest często zalecany w takich wypadkach przez psychologa. A co do odchudzania to na to duży wpływ ma telewizja, choć w ostatnim czasie coraz częściej widać normalnych ludzi. Anoreksja i bulimia często kończą się śmiercią więc zamiast wyśmiewać takie blogi można się zastanowić czy w ten sposób nikomu nie zaszkodzimy, bo wyśmianie anorektyczce napewno nie pomoże :o( Przynajmniej tak mi się wydaje... Pozdrawiam normalnie wyglądających ;o)

Mrr.ownlog.com
Miasto: gliwice

10.10.2005 19:56

fajna m.

może i wskazane jest, ale zakładanie grupy wsparcia dla dziewczyn stosujących głodówki normalnym nie może być. "Twoim celem może być zarówno -2kg, -20kg, jak i śmierć głodowa". no dzięki dzięki, wspieracie mnie w zagłodzeniu się na śmierć?
jak czasem trafię na taki pseudo terapeutyczny pamiętnik, zastanawiam się, na ile to prawdziwe, zabarwiane czy komiczne.
i dzięki za pozdrowienia, przyznaję się do odchudzania dwiema tabliczkami czekolady (;

Pod-niebem.ownlog.com
Miasto: Zabrze

10.10.2005 21:12

jest różnica między głodzeniem się, które wcale nie pomaga ['ojej, dzisiaj zjadłam aż jabłko czuję się taka gruba'] a normalnym odchudzaniem się, typu rozsądna dieta + ćwiczenia, dla zgubienia kilku kilogramów.
połowa takich blogów, pewnie to tylko fikcja-przynajmniej tak mi się wydaje, bo czasami nie potrafię uwierzyć w aż takie głupoty.
reszta przeraża, nie śmieszy,jak już pisałam.

hmm..a w ogóle wydaje mi się, że ownlog jest najmniej... zaśmieconym(?) serwisem, najmniej tu blogów typu haryy potter,super ocenki, pokemony didle i inne takie stworki,anorektyczki i inne takie fallen endżele..sama uciekłam z ebloga,tam już się nie dało patrzeć na stronę główną z tymi wszystkimi słitaśnymi/mhhrocznymi reklamami -,-

Gameboy.

10.10.2005 22:18

phi

ale przecież widać, że na przykład to jest robione pod publikę. wierzycie by ktoś, kto ma bloga dążył do celu, by ważyć 20 kg? ja nie wierze. i dlatego dla mnie to śmieszne, jak ta lala. z resztą, jak ktos chce się odchudzać (szczegulnie anorektyczka, przypominam jest to choroba psychiczna i wątpie by ktoś o neij otwarcie mówił i rozgłaszał, że się odchudza) to powinien to robić sam, nie pisać o tym na blogu i nie podniecać się tym, że dąrze do niedowagi. poza tym dużo mężczyzn patrzy na charakter i na wnętrze człowieka (kobiety), a nie na wygląd. btw. weźmy na przykald pare z bloga http://rozmawiamy.blox.pl właścicielka wcale nie jest szczupłą brunetką metr siededziesiąt, a z mężem tworzy wspaniałą pare. i co? zatkało kakao?

Gameboy.

10.10.2005 22:22

fajnamysza

odchudzanie a robienie z siebie pajaca to różnica. poza tym pamiętnik może być prowadzony w zeszycie, a nie w internecie. dla mnie to śmiech na sali i tyle! a ten, nikt nie pisze tematów zakazanych na ownlogu. a czepia sie? w końcu to forum, czyli tu można sobie pogadac. i jeszcze na hyde park piszemy, czyli temat wolny, co nie? to się wie! osobiście lubie dyskutować, nie wiem jak wy. i jeszcze raz mówię. odchudzanie a robienie z siebie pajaca to różnica, w dodatku znaczna.

Gameboy.

10.10.2005 22:31

a podstawa to akceptacja siebie i wysoka samoocena (tak, też się zastanawiam kto to mówi :P)

Free.ownlog.com

10.10.2005 22:37

gameboy

Ale żeś sie rozgadał...
Chyba zanudziłeś na śmierć adwersarzy ;)

Fajnamysza.ownlog.com
Miasto: Ruda Śląska
Urodzony: 1983

11.10.2005 07:33

Gameboy jak sam zauważyleś anoreksja to choroba psychiczna i naśmiewanie się z takich osób jest nie na miejscu. I wyobraź sobie że znam osobe która dąży do wagi 15kg. i nie zdaje sobie sprawy z tego że to ją zabije. Leży w szpitalu pod kroplówką, bo nic nie chce jeść. Ją też byś wyśmiał? Trochę tolerancji dla takich osób bo im jest potrzebna pomoc a nie wyśmiewanie. Ja rozumiem że są blogi pod publiczkę ale nie możesz na 100% wiedzieć że ten i ten jest właśnie taki. Anoreksja wstydliwy temat? Gdy byłam chora na bulimie i mój lekarz zabrał mnie do szpital by pokazać co się ze mną stanie usłyszałam od 13-letniej anorektyczki: "Anoreksja to moda. Każdy chce wyglądać szczupło, każda myśli że to trendy" Jestem ciekawa jakbyś zareagował gdyby w Twojej rodzinie któraś z kuzynek była chora. Wyśmiałbyś ją? Psychika takie osoby jest strasznie wyniszczona i jedno nie odpowiednie słowo może źle się skończyć. Uwierz mi że wiem coś o tym bo 5 rok walczę z bulimią i wiem jak słowa potrafią ranić.
A z drugiej strony wiele dziewczyn odchudza się i wpada w tą chorobę dla siebie a nie żeby podobać się faceteom. Nie jesteście pępkiem świata :oP Ja sie nie chce wtrącać, macie prawo wyrazić swoje zdanie na temat takich osób ale uczulam was aby sie nie naśmiewać bo to naprawdę można wyrządzić komuś ogromną krzywdę. Pozdrawiam i nie denerwuj się tak, bo ja tylko wyrażam swoje zdanie tak jak Ty ;o)

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1 2 3 Dalej
Copyright © Ownlog.com 2003-2007