Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> Niech będzie wolne!     1 2 3 Dalej
Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

20.05.2006 11:05

Niech będzie wolne!

Oto mam taką myśl. Aby rząd polski na czas występów polskiej drużyny piłkarskiej na mistrzostwach świata dał dzieciakom wolne od szkoły. Generalnie wakacje od 9 czerwca.

Słyszałem już, że na czas przyjazdu Papieża do Polski ma zaistnieć w mediach zakaz emitowania reklam (dlaczego akurat się na reklamy uwzięli?). Wczoraj za to usłyszałem, że dzień 26 maja, będzie dniem wolnym od szkoły. Wiem, że dni wolne są zawsze, gdy nadarza się święto kościelne lub państwowe. No i nie dizwi mnie fakt wolnego, zważając na nasze władze, 26 maja wypada więc raczej święto kościelno-państwowe, a jak będzie trzeba to i każde inne. To ja jeszcze proponuję na czas pielgrzymki pozamykać wszystkie sklepy, no bo przecież będzie to czas nieprzerwanych przez reklamy transmisji telewizyjnych, a nie czas robienia zakupów! Ponadto bezwględny zakaz zakładania mini, plażowiczów poprzeganiać, pozamykać szwędające się psy i wprowadzić godzinę policyjną... aha i jeszcze policja powinna wyłapywać tych, którzy nie oglądają pielgrzymki w TV lub nie siedzą w kościołach i zamykać ich w łagrach.

Prosta logika. Mamy dzień wolny, bo Papież Niemiec spotyka się w Polakami. Kolejne takie spotkanie zapowiada się na 14 czerwca. Tym razem to Polacy jadą do Niemiec. Ja wnoszę, za dniem wolnym od pracy!

Adi.ownlog.com
Miasto: Kraków

20.05.2006 11:07

na dobrą sprawę to i tak w godzinie meczu nikt pracować nie będzie :D
ale na cały dzień wolny nie ma co liczyć niestety

Zielone-marzenia.ownlog.com

20.05.2006 11:23

"Wczoraj za to usłyszałem, że dzień 26 maja, będzie dniem wolnym od szkoły."

my mamy tylko(?) skrócone lekcje z 45 do 30 minut.

Adi.ownlog.com

20.05.2006 11:43

:| nie no nie mogą być tylko skrócone bo ustawowo jest to dzień wolny od pracy i nauki, więc możesz nie iść i nikt Ci zrobić nie będzie mógł

Latawce-dmuchawce-wiatr.ownlog.com
Miasto: Bydgoszcz

20.05.2006 12:08

adi,wcale,że nie.bo kuratorium postanowiło,że to szkoły same będą podejmować decyzje.więc jesli nie pójdzie,to będzie miała normalnie nieusprawiedliwione godziny.
a co do mś,to hm,to i tak będziemy oglądać mecze w szkole,więęc.

Adi.ownlog.com

20.05.2006 14:17

poważnie :o a to nie wiedziałem :| bo ja jak zwykle nie w temacie, styczności z bezduszną machiną edukacyjną chwiowo brak :D

Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź
Urodzony: 1986

20.05.2006 14:39

heheheh - no normalnie polewka wielka :D u mnie w środę tj 24 maja są godziny rektorskie od 10 do 14, a o 26 to nic nie słyszałem :) Chodziaż w przyszły piątek i tak mam wolne to mogę to uznać za jakiś dzień specjalny, pomimo tego, że zawsze piątki mam wolne ? :) Cóż - szkoda mi już klawiatury na rozpisywanie się co jest teraz złe a co dobre po przejściu PiSiorów do władzy :P
Reasumując - podziękujcie babciom za naszą nową Polskę. :)

Zapachnialokonwaliami.ownlog.com
Miasto: Zabrze
Urodzony: 1990

20.05.2006 18:17

tiaa,niby te lekcje mialy byc u nas skrócone, niby kuratorium powiedziało,ze szkoły decydują, aleee.:P coś koło 18 wczoraj przeczytałam, że sam minister Giertych zadecydował, że jest wolne.
więęc chyba jednak mamy siedziec w domu i podniecac się tym,że papież do Warszawy pojedzie.
nie rozumiem tego, nie rozumiem.

Adi.ownlog.com

20.05.2006 18:20

no ja też nie rozumiem - Warszawą się podniecać :|
:D

20.05.2006 19:56

bynajmniej będzie wolne, Beti, słyszysz? może krk korzystając z okazji? xD xD

Adi.ownlog.com

20.05.2006 20:54

:o

Beti.fotolog.pl
Urodzony: 1987

20.05.2006 21:10

jak bedzie wolne to dopsz. możemy. znaczy to piątek jest tak?? mi by pasowało, bo w sobote -Ty chciałąś tego 27 to chyba sobota jest - nie moge na bank. ale jak tak okej. możemy :)

20.05.2006 21:12

jóp xD

Beti.fotolog.pl

20.05.2006 21:45

to jedziemy tak?? :D

20.05.2006 22:03

nu a jak x)

A19.ownlog.com

20.05.2006 22:10

26 maja mam ostatni egzamin maturalny

a potem.. wakacje!!!!!!!!!!!!! :D

Beti.fotolog.pl

20.05.2006 22:42

dopsz. mhhm. coraz bardziej mi sie te wakcje podobają :)

Wesolutka.ownlog.com
Miasto: city park

21.05.2006 09:42

26 maja.. Dzień matki- można\trzeba cały dzień z mamunią spędzić; jej święto i na dodatek wolne.

21.05.2006 11:06

dzień matki O.o

Antony.ownlog.com
Miasto: Warszawa

21.05.2006 11:35

czemu reklam nie będzie?
ja wole reklamy niż filmy!
chamstwo!

a poza tym, taki mamy rząd, taki kraj, że jak będzie papież przyjeżdżał to będą robić wolne, jak wytłumaczyła mi moja katechetka "żeby można było pójść, popatrzeć sobie na papieża, wysłuchać jego modlitwy" i ogólnie, żeby było super.
czyli ogólnie, syf.

a ja mam już trzecie piątek z rzędu wolny, a w piątek mam zajęcia z chemii i muszę iść, bo jestem zagrożona. i w końcu tak wyjdzie, że nie będe miała jak poprawić i nie zdam. czyli ogólnie jestem zła i będzie śmiesznie.

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1 2 3 Dalej
Copyright © Ownlog.com 2003-2007