Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> dostępność bloga.    
Od-siebie.

18.06.2006 15:49

dostępność bloga.

chyba większość z was zdarzyła się z niepowołanym wejściem na swojego bloga. wiem, że rozwiązaniem tego problemu jest założenie hasła, ale nie zawsze ono się sprawdza. po za tym często stanowi utrudnienie i jest zwyczajnie wkurzające. nie wiem czy jest to realne, aby wprowadzić opcję, która polegałaby na wybraniu przez właściciela ownloga adresów IP, które mogą wchodzić na owego bloga. reszta byłaby automatycznie blokowana. myślicie, że to dobry i realny pomysł czy raczej mija się on z celem? p.s. z góry proszę o niedogryzanie. ( -> wywnioskowane z wcześniejszych doświadczeń tutaj :]) pozdrawiam.

Vampire.ownlog.com
Miasto: Łódź
Urodzony: 1986

18.06.2006 16:10

w Panelu Edycji masz menu Ogranicz dostęp - tak wpisujesz adresy IP lub całe domeny, które chcesz zablokować.

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

18.06.2006 16:47

od-siebie: sądzę, iż Twój pomysł jest całkowicie realny :) jak to sprawdzić napisał już vampire :) pozdrawiam

ps. skąd takie wnioski wyciągasz??? kto tu komuś dogryza? co wyście się tak czepili :P
z wyrazami powszechnie panującej na forum miłości, NIKT :*

Assez.ownlog.com

18.06.2006 18:07

proponuję, żeby ktoś kiedyś założył wypożyczalnię mózgów.
myślicie, że to dobry i realny pomysł czy raczej mija się on z celem?

Od-siebie.

18.06.2006 18:15

znam tą opcję, ale chodziło mi o wprowadzenie tego, aby na blog wchodziły osoby, które mają adresy IP które ja wybrałam. nikt & assez: to miało być śmieszne? hahaha. ha ha ha. :|

Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław

18.06.2006 18:16

assez

Moim zdaniem nie byłoby popytu na to, bo z mózgami to nie problemu, gorzej z rozumem :P (to tak abstrahując od tematu)

A jeśli chodzi o wyjątki w wejściu na bloga, to moim zdaniem hasło + lista "przyjaciele" wystarczy.

Od-siebie.

18.06.2006 18:31

szkoda, że w opcji przyjaciele można dodawać tylko ownlogowiczów.

Zla-dziewczyna.ownlog.com

18.06.2006 21:07

Nikt jak zawsze milusi :)

A19.ownlog.com
Miasto: Kraków

19.06.2006 09:41

:)

Od-siebie.

19.06.2006 13:28

doprawdy...

Nikt.ownlog.com

19.06.2006 18:30

Szczerze milusi byłem! A co ja Ci takiego zrobiłem? Jak Wy się mnie już z założenia czepiacie, no to nie pogadam. Fakt jest faktem, może się vampire'm zasugerowałem, ale faktycznie chodzi w sumie nie o to co sądziłem.
Więc Ema pomysł jest lepszy, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że sieci bywają tak rozpudowane, iż z jednego IP korzysta np. 30 osób. Teraz weź pod uwagę, że udostępniając bloga 10 znajomym z różnych sieci, możesz go udostępnić nawet 300 osobom. A hasło to hasło.
Btw. to osoby z listy "Przyjaciele" zwolnieni są z przymusu wpisywania hasła???

assez: z tym sie trzeba urodzić. nawet żebyś wypożyczyła, to kto Ci go wszczepi? lekarze jeszcze nie potrafią... :] Miiiilusi byłem :]

Zla-dziewczyna.ownlog.com

19.06.2006 21:17

Za każdym razem podkreślam jaki jesteś milutki, Nikt ;]

Nikt.ownlog.com

20.06.2006 00:06

I rób to nadal :) Podoba mi się:)

W-wydychanym-powietrzu.ownlog.com
Miasto: Zawiercie
Urodzony: 1989

20.06.2006 06:53

PO CO (!!!!!?) Prowadzić bloga skoro nie chce się, żeby ktokolwiek go oglądał? Przepraszam bardzo, ale jeśli chcesz, żeby twojego bloga oglądała garstka znajomych to napisz im maila z treścią notki. NA JEDNO WYJDZIE!

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale blog z założenia jest 'instytucją' dostępną dla wszystkich.
Haseł na blogach też nie rozumiem. Rany. Otwórz sobie notatnik i prowadź w nim dziennik, od czasu do czasu przesyłając kopie do znajomych, albo najlepiej kup sobie gruby zeszyt w twardej okładce - przynajmniej poćwiczysz pisanie.

Nikt.ownlog.com

20.06.2006 17:18

w-wydychanym-powietrzu: Dziękujemy za Twe błyskotliwe rady, na pewno kilka tysięcy userów ownloga weźmie je do siebie, kupi zeszyty i usuną konta. To, że nie rozumiesz haseł na blogach to nie znaczy, że są złe, tylko, że jesteś nierozumna. A jak u Ciebie z pisaniem? Umiesz już???

Od-siebie.

21.06.2006 10:22

w-wydychanym-powietrzu: ty żeś chyba nie lała z tymi notatnikami. niektórzy ludzie są małorozumni. no i pierwszy raz mogę się zgodzić z uprzejmym nikt :] :)

Fiannafail.ownlog.com
Miasto: Las
Urodzony: 1977

26.06.2006 17:47

hasło jest zazwyczaj ostatecznością, ale czasem konieczne. Kiedyś tez nie rozumiałem idei hasłowania bloga, do czasu, jak znaleźli go ludzie którzy nie muszą wiedzieć, co myślę i to nie koniecznie o nich.
Zresztą, zabawne jest to, że hasło założone na jakiś czas z reguły zniechęca utajnionych czytelników.
Mi się zdarzyło, że notka o haśle sprawiła, że ludzie niemile przeze mnie widziani (w statystykach) nagle się objawili, że chcą. Wczesniej mili znajomi nie raczyli przyznać, że wiedzą o blogu i czytają.
Tutaj też dochodzimy do netykiety - jesli sie czyta czyjegoś bloga regularnie to wypada co jakiś czas, albo chociaz raz paszczę otowrzyć i ujawnić swoją obecność.

Od-siebie.

26.06.2006 23:05

fiannafail - owszem. popieram. nie tylko ty tego doświadczyłeś. szkoda tylko, że nie wszystkich stać na tzw. ujawnienie się na blogu. dlatego też mój wpis sporwadzał się do zamiany hasła na coś innego. bo takie hasło często zniechęca naszych znajomych i jest dość wkurzające. ot co. pozdrawiam,

Wte-i-nazad.

30.06.2006 21:42

naprawde udany pomysl, szczegolnie jesli wszyscy twoi czytelnicy maja neostrade lub inne cos, gdzie za kazdym polaczeniem zmienia sie ip.. ehh:/

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007