Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 20.06.2006 18:15 Mundial: do domu ale...
ale Bosacki i Boruc i tak moim zdaniem są godni respektu. |
| Mademoiselle.
| 20.06.2006 18:28 no dobra, przyznam się
płakałam podczas meczu ze wzruszenia, bo dla mnie największą wygraną tych mistrzostw są nasi kibice. A kiedy poraz drugi zaśpiewali hymn, byłam po prostu dumna, że jestem Polką.
Fakt, Bosacki dzisiaj ładnie się zaprezentował, Boruc też zasługuje na pochwały. Do tej trójki dodałabym jeszcze Jelenia, który jeśli dalej będzie się tak starać może zająć miejsce w naszej pierwszej jedenastce na kilka lat. Trochę zawiodłam się dzisiaj na Smolarku, myślałam że pokaże trochę więcej, nie wspominam o Żurawskim, który nie pokazał zupełnie nic.
Tak naprawdę mamy dobrych zawodników, nawet nie wiemy ile dobrego mogą zdziałać ci, którzy na tych mistrzostwach nie zagrali ani jednej minuty. Tylko ktoś nimi musi pokierować, ktoś musi z tych dobrych jednostek stworzyć jeden, dobry zespół.
Na jesień rozpoczynają się eliminacje do Mistrzostw Europy, dobrze by było już od dzisiaj, od tej chwili myśleć o budowie zespołu. Szybko podjąć decyzje co do trenera, całego sztabu szkoleniowego i nie zwlekać z ewentualnymi zmianami, bo po prostu nie ma na to czasu.
I tak jeszcze na koniec-mimo że nasza reprezentacja jedzie do domu, to nie ma co się złościć, przed nami jeszcze wiele ładnych meczu w wykonaniu innych drużyn. A jest na co popatrzeć, świetne drużyny Trynidadu i Tobago, Ghany, które mają w sobie wolę walki, chęć zwycięstwa. Jeszcze wiele emocji przed nami, których niekoniecznie muszą dostarczyć nam drużyny z pierwszych stron gazet.
Rozpisałam się;) Ale ja po prostu kocham piłke nożną, ubóstwiam;)I nie tylko podczas mistrzostw ale od wielu lat. I nie dlatego, że grają tam czasem jacyś przystojni faceci ale dlatego, że piłka to .. a nawet nie mam słów jakie to piękne;) |
Adi.ownlog.com
Miasto: Kraków Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 20.06.2006 18:32 no tak - Boruc, Bosacki i do tego jeszcze Jeleń to chyba jedyne trzy jasne punkty naszej drużyny
teraz tylko czekam na nowego selekcjonera |
Hey-jude.ownlog.com
Miasto: Pobiedziska Urodzony: 1988 | 20.06.2006 21:17 wiadomix => Bosacki Lechitą wszak |
Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 20.06.2006 22:06 ee sorry ale nie rozumiem języka pokemonów |
Nostress.ownlog.com
Miasto: Łowicz Płeć: Mężczyzna | 20.06.2006 22:26 prawda. boruc pokazal klase. ciekawe jak by dudek bronil... |
Soulfly.ownlog.com
Miasto: Bydgoszcz Urodzony: 1984 Płeć: Kobieta | 20.06.2006 23:49 prawda, Boruc zasługuje na pochwały, Bosacki takze. Co do trenera to nie wiem czy jest sens go zmieniac, choc nie przepadam za Janasem, to jednak uważam ze to zaszkodzi druzynie. Znowu beda sie 2 miesiace przyzwyczajac do nowego... a skutkiem tego bedzie porazka na eliminacjach do ME. A swoja droga, chyba tylko w polskiej druzynie dzieje sie tak, ze jedyne gole na MŚ strzelane sa przez obronce :P |
| Paranormalnie.
| 21.06.2006 00:35 Pochwały?
Boruc - za to jakiego go Pan Bóg stworzył i za świetną obronę bramki
Ebi - za zaangazowanie w meczu Polska - Ekwador. Miałam wrażenie, że on jedyny się ruszał na tym boisku. (Ebi Smolarek - Ekwador 0:2, jak to ktos gdzies napisał)
Jeleń - dał czadu ;]
Bosacki - za dwie dzisiejsze bramki.
Znam się na tym tyle co nic, ale czasami zdanie babki też się liczy :P Nawet w najbardziej męskich sprawach ;) |
Adi.ownlog.com
Miasto: Kraków Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 21.06.2006 07:21 soulfly
lepiej niech się do nowego przyzwyczajają 2 miesiące, bo od tego sięodzwyczaili - na pewno ten bunt był, i niektórym się grać nie chciało specjalnie |
Soulfly.ownlog.com
Miasto: Bydgoszcz Urodzony: 1984 Płeć: Kobieta | 21.06.2006 12:09 adi
a wiesz co? ja wcale nie jestem taka pewna czy ten bunt był. Media tak lubia wymyslac i kolorowac sprawy, ze az czasami to smieszne jest. Sorki ale od paru dni juz wszedzie trabia ze Janas PODAL sie do dymisji, a przeciez on nic takiego nie powiedzial... Cos mi sie zdaje ze ten bunt wymyslili dziennikarze. |
Adi.ownlog.com
Miasto: Kraków Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 21.06.2006 13:02 soulfly
nawet jeśli buntu nie było, to po tym co Janas zrobił w sprawie mundialu w ogólności - dziwne powołania, zajechanie piłkarzy na obozie przygotowawczym, zmiana taktyki - to i tak odejść powinien i nie ma żadnego ale
temu panu już dziękujemy |
| Rozczochrane_mysli.
| 22.06.2006 09:54 suflay/adi
A ja popieram soulfly, bo przecież człowiek uczy się na błędach, więc może teraz Janas miałby lepsze pomysły na grę? Zresztą, czy myślisz, ze nowy trener dokona jakiegoś cudu? Może być jeszcze gorzej. |
Adi.ownlog.com
Miasto: Kraków Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 22.06.2006 10:05 roczochrane
gorzej? no ja nie wiem - wystarczyłby ktoś z charakterem, piłkarska osobowość która by miała szacunek u piłkarzy i pokazała tym naszym piłkarzykom że trzeba biegać a nie chodzićpo boisku - im się nawet walczyć nie chciało |
Soulfly.ownlog.com
Miasto: Bydgoszcz Urodzony: 1984 Płeć: Kobieta | 22.06.2006 11:29 adi
no ale takich rzeczy to juz nie mow, ze im sie nawet walczyc nie chcialo. Moze z Ekwadorem faktycznie sprawiali takie wrazenie, ale pozniej? Tak jak Żurawski powiedział, czy oni mieli umrzec na tym boisku? zeby kibice zrozumieli ze dawali z siebie wszystko. Jedynie wydaje mi sie ze mozliwe jest poprostu ich zle przygotowanie albo poprostu zatyranie na treningach. Czego efektem byla ich zla dyspozycja na meczach. Albo... Polacy poprostu sa slabsi. To nie tak ze lubie Janasa i go bronie, zastanawaim sie tylko czy jak zmienia poraz kolejny trenera to bedzie lepiej? No bo przeciez Engel był zły i dlatego przyszedl Janas, juz nie mowie co było wczesniej. |
Adi.ownlog.com
Miasto: Kraków Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 22.06.2006 12:10 soulfly
no co było później? tylko z Niemcami walczyli, ale i tak sił na końcówke zabrakło, z Kostaryką też nic wielkiego nie pokazali i już tej walki nie było, bo za ciepło było
no do jasnej cholery, to za co oni pieniądze dostają? jak ja bym tyle dostawał to bym zapierniczał na całego |
| Jajunio.
| 23.06.2006 21:19 kurde!
szkoda, ze juz sie skonczylo, bo mialam temat do rozmowy z najladniejszym [moze nie najmadrzejszym :D] chlopakiem na osiedlu! :D |
Soulfly.ownlog.com
Miasto: Bydgoszcz Urodzony: 1984 Płeć: Kobieta | 23.06.2006 23:31 jajunio...
ale mundial sie jeszcze nie skonczyl... ;) |
Adi.ownlog.com
Miasto: Kraków Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 24.06.2006 07:50 widocznie jak Polacy do domu wrócili to znaczy że się skończył :P |
Fotosynteza.ownlog.com
Lasy Państwowe.
Szkoda słów. |
Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 25.06.2006 09:52 Fakt faktem. Polacy grają bardzo ładnie. Tyle, że w drużynie niemieckiej. Tu widać co kuleje, przecież to Polacy, ta sama krew, w kraju na pewno są inni tacy. Tylko oni wyjechali, oni trenowali od młodości w Niemczech, oni mieli warunki, pieniądze i dlatego walą bramy. A nasi??? Jak widzę młodych trenujących na pastwiskach ze zbitymi z drzew bramkami, dostających za mecze 30 czy 50 zł, nie mających żadnych szans na rozwój. Trenerami są Ci, którzy lepiej znają prezesów, nie ważne jak grasz i tak wygra ten kto kupił mecz... no to później biegają po boisku takie sieroty z orzełkami no i trudno. To nie całkiem ich wina, to wina systemu! |