Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> studniówka 2006.     1 2 Dalej
Apple.

13.10.2005 23:35

studniówka 2006.

jakos tak o tym niespecjalnie myślałam ale...kazali nam wpłacać zaliczkę oraz podać już (uwaga uwaga) imię,nazwisko i adres osoby towarzyszącej(ciekawe tylko po kiego kija bo to sie moze zmienić jeszcze 100 razy ale co tam) całe życie przemaszerowałam w trampkach i moja wiedza na temat kreacji na tę 'impreze' jest nikła.wogole nie wiem co sie nosi i ten tego. może jakieś pomysły na to by wygladać oryginalnie i nie przypominać przypadkiem RÓŻOWEJ BEZY? podpowiecie? bede miała juz z głowy. (trampki i tak wezme do plecaka bo nie chce na bosaka biegać po 12:D)

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

13.10.2005 23:53

no wiesz... proponuje Ci zalozyc:

1. Wygodne stringi (a pod gumke z majtach wsadzic lufke).

2. Staniczek byle nie koronkowy (zeby spod spodu nie bylo widac pakieta trawy).

3. Koniecznie ciemne rajstopy, takie seksi (zeby sie nikt nie kapnal, ze pod podwiazka schowalas strzykawke).

4. Spodniczke przed kolanko (do ud proponuje tasma klejaca przykleic kilka kartonow fajek, gdyby nie chcieli wypuszczac z sali).

5. Nastepnie biala pluzeczka, na guziczki (oczywiscie guziczki odpruj a na ich miejsce przyklej jakies tabletki ekstazy).

6. Zakiet, koniecznie piekny zakiecik (rekawy niezbyt waskie, zeby spokojnie weszly po dwie 0,7l na rekaw).

7. Na glowe kapelusz (a pod kapelusz wsadz tyle prezerwatyw ile sie da, przydadza sie, a i rozdawac mozna, staniesz sie dusza towarzystwa).

8. Buty... moga byc trampki (maja sznurowki, mozna sobie nimi podwiazac zyle). Aha, no i koniecznie:

9. Wykwintne rekawiczki (zeby nie zostawiac odciskow palcow na lufce, strzykawce, gumkach, paczkach po fajkach i butelkach!!!).

10. I jeszcze 500zl w portfel, gdyby Cie na bramce wywachali!

No... Tak sie teraz kochana chodzi na studniowki :)
Milej zabawy zycze i pozdrawiam!!!

Soulfly.ownlog.com
Miasto: Bydgoszcz

14.10.2005 00:13

nikt

czemu mi tego nie powiedziales, jak mialam swoja studniówke :P, hmm... swoją drogą cóż za wyobraźnia, a moze wprawa? :>

Nikt.ownlog.com

14.10.2005 00:30

soulfly...

czemu?...bo mnie jeszcze wtedy na swiecie nie bylo :D [zarcik]

zadna wprawa, kiedys ktos mi poradzil, zebym sam tak na swoja studniowke poszedl ubrany, no i okazalo sie, ze rewelacyjny przepis... tyle, ze stringi mialem za ciasne :D

Skej.fotolog.pl
Miasto: Stargard
Urodzony: 1987

14.10.2005 06:41

Podpisuje sie pod pomyslodawczynia tematu. Tez mam studniowke, tez juz nas gonia, a ja nie wime o co kaman.. ;/

A19.ownlog.com
Miasto: Kraków

14.10.2005 09:26

heh, my juz do konca wrzesnia mielismy zaplacic zaliczke od 100 do 150 zeta, cala impreza kosztuje ok. 250zl dla osoby idacej pojedynczo i 400zl od pary. ze tak powiem, cholernie duzo. cateringuje nas najdrozsza, niekoneicznie najlepsza , restauracja w Krakowie... jak jeszcze pomysle o tmy, ze suknia kosztuje kolo 300 zl, a fryzjer i inne pierdoly tez niemalo, to sie az boje...
no ale coz, taka noc jest jedna w zyciu.. (ale ja bede miala dwie, bo na studniowke mojego chlopaka tez ide :P)...

Mzm.fotolog.pl
Miasto: Warszawa
Urodzony: 1983

14.10.2005 10:34

Jeżeli chodzi o sukienkę to proponuję udać się do krawca/krawcowej, najlepiej poleconej przez kogoś. Uszyje idealnie na miarę, zgodnie z gustem właścicielki i będzie to kosztowało mniej niż suknia kupiona w sklepie. A do fryzjera radzę się umówić o wiele wcześniej, bo w sezonie będzie ruch i stres :)

A19.ownlog.com

14.10.2005 10:47

wiele wczesniej, tzn. kiedy, jeśli studniówkę mam 3 lutego?

Fajnamysza.ownlog.com
Miasto: Ruda Śląska
Urodzony: 1983

14.10.2005 10:48

Najlepiej w listopadzie. Ja tak się umawiałam :o)

A19.ownlog.com

14.10.2005 11:04

oh jej...

Nightingale.ownlog.com

14.10.2005 11:44

u nas 150zł od "maturzysty" i 120 od osoby towarzyszącej ;) a płacimy jakoś na początku listopada :)
bosz... w tym roku pewnie znowu będą królować gorsety... trzeba wymyślić coś innego ;)
ehh już niedługo poloneza bedą na nas ćwiczyć :)

Soulfly.ownlog.com
Miasto: Bydgoszcz

14.10.2005 11:55

=>nikt - no...chcialabym cie zobaczyc w czerwonych stringach

jesli mialabym cos poradzic, to faktycznie, co do sukienki, zagadzam sie z mzm, kupic material i do krawcowej, albo pozyczyc jak masz od kogo, bo w sumie szkoda kasy na sukienke, która ubierzesz najprawdopodobniej raz. Fryzjer... no jesli koniecznie musi byc fryzura zrobiona przez fryzjera, to faktcznie lepiej sie wczesniej umowic, i to do zaufanego fryzjera, żeby potem taki kwiatek nie wyszedl, ze w dzien studniówki, twoja fryzura okazuje sie nie taka jaka ja sobie wyobrazalas. No i co jeszcze? ubierz czerwone majtki, makijaz chyba umiesz sobie zrobic, buty i torebke dopasujesz, ew. pokombinuj z przemyceniem alkoholu, bo to tradycja lac pod stolem :P hehe no i .... baw sie dobrze, bo bedziesz to potem wspominac przez cale zycie. Ja bym sobie jeszcze raz poszla... ;(

A19.ownlog.com

14.10.2005 12:14

ehh... a ja nei mam dobrego fryzjera, zreszta, co za fryzure mozna zrobic na krotkich wlosach? ;)
a nad sukienka sie pomysli.. nie mam bladego pojecia, jakie teraz sa modne ani nic.. mam jeszcze czas :]

Toffifee.ownlog.com
Miasto: Poznań
Urodzony: 1985

14.10.2005 12:57

uuu to bylo 2 lata temu juz... ;) ja zaplacilam, kupilam sukienke, na szczescie do fryzjera sie chociaz nie wybralam, bo w noc przed dniem studniowki dostalam goraczki ponad 39 i caly piatek, kiedy inni sie bawili, ja calkiem nieswiadoma otaczajacego mnie swiata, lezalam w lozku :P
tyle ze nasza studniowka kosztowala chyba 80zl jesli dobrze pamietam :D bo jest u nas zwyczaj ze studniowki sa w szkole ;P zawsze sie ją jakos ozdabialo jak kurcze na baliku dla przedszkolakow... :P dopiero bal maturalny [czyli taka druga studniowka, ale nie 100 dni przed matura tylko juz po maturze ;P:P tlumacze, bo z tego co wiem, to nie wszedzie jest taki zwyczaj ;)] byl w jakiejs restauracji czy czyms ale tez na bank nie kosztowal az tyle, nie pamietam.. zreszta ja mialam za darmo ;P
z tym fryzjerem to zalezy jakiego masz.. znam ludzi ktorzy chodza do fryzjerow, do ktorych trzeba sie zapisywac 3 miesiace wczesniej niezaleznie od terminu :P ja do mojej fryzjerki moglabym sie zapisac tydzien przed ze spokojem ;)
i w ogole ja tejj... jak dla mnie bezsensowny stres :P co tam fryzjer, co tam sukienka, idziesz tak zeby bylo wygodnie, szkoda czasu na strojenie sie - impreza jak kazda - fajnie bo w towarzystwie twoich znajomych, ale muzyka zawsze jakas przeje*ana i no comment :P wiec najlpeiej ubrac sie normalnie, zeby jeszcze przed polnoca sie stamtad wyrwac i pojsc na jakas lepsza impreze :D

Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław

14.10.2005 13:01

a19

My mielismy rodzicow od cateringu.. i jak zobaczylem ze mieszaja w wiadrach ziemniaki i inne smakolyki (tak w takich wiadrach od mycia podlogi). To mi sie odechcialo (mogli sie chociaz schowac, a nie na korytarzu :P)

A19.ownlog.com

14.10.2005 13:07

ehh... mam zamiar iść i abwic się świetnie razem z klasą całą noc ;), o północy poskakać na jednej nodze dookoła pomnika Mickiewicza na Rynku (taki krakowski zwyczaj, żeby matura była zdana).. jeśli party skończy się koło 3,4, to jeszcze do jakiejś knajpy może, a co :)
ma być jakiś fajny DJ, może zapuści muzyczką do tańca i do śpiewańca ;)

Pardi.ownlog.com

14.10.2005 13:29

Ja też mam 100dniówke, dokładnie nawet 28.01 :P
Śpiewać bedzie mój facet od WOKu :D hehe
a moja mama bedzie pilnowac porzadku bo organizuje ten cały bal :|
hehe ale od czego sa kible :D:D:D
Pzdr

Nikt.ownlog.com

14.10.2005 16:50

em, ale co tam wiadra od mycia podlogi, jezeli mieszaly miotlami :)

wiecie co, tak Was czytam i az mi sie smiac chce. to ja nawet do slubu nie mam zamiaru sie przygotowywac tak jak Wy na ta studniowke. u mnie byl wypas. nie pamietam ile sie placilo, ale mniej chyba niz Wy tu podajecie, szczegolnie jesli sie mialo partnerke z tej samej szkoly i tego samego roku :) kateringi sringi. mamy nam mieszaly salatki w wiadrach do podlogi :D moze i tak, nie wiem bo nie lukalem, ale nawet jesli, to mam wrazenie, ze byly to nowe, kupione swiezo i umyte wiadra, koszt takiego wiadra duzo mniejszy niz porcelanowej misy, a miesza sie tak samo, w prawo lub w lewo, a i smakuje identycznie. impreza w szkole, na auli wielka sala, gdzie wszyscy bawili sie razem, na sali potancowka. powiem szczerze, ze to rozwiazanie bylo jak dla mnie genialne. nie tyle, ze taniej, bo i tak za duzo wzieto, ale szkola. ta ktora sie wlasnie skonczylo. w koncu mozna bylo po niej polazic w brudnych buciorach, biegac po korytarzu, lazic po tych sztywnych, znajomych miejscach jak by sie bylo u siebie. palic i rzygac w kiblach (tego nigdy nie bylo wolno), mozna bylo pogadac z nauczycielami, pozniej napic sie z nimi wodki i smignac na fajke na szkolnym korytarzu!!!

tanio i fajnie. dla panow polecam moj plan jaki wykorzystalem na studniowce:
- garnitur - i tak musicie kupic na mature jakis, wiec kupcie wczesniej i wykorzystajcie go, nie bedziecie musieli kupowac wtedy garnituru "specjalnie na studniowke" :P jakies 150-200 zlotych wystarczy :)
- do tego koniecznie flaszka - 30-40 zlotych
i tak za 200 - 250 zl jestescie gotowi, bo my panowie to mamy taka jedna przewage nad kobietami: jestesmy praktyczni i nieco cztery razy bardziej inteligentni :D one za 1000 zl wyszykuja sie na studniowke, a my mamy jeszcze z tego 800 zeby sie opic :) pozdrawiam

A19.ownlog.com

14.10.2005 19:44

oj, nikt, ja Ci dam cztery razy bardziej inteligentni.. wcale a w wcale to smiszne nie było :P

Nikt.ownlog.com

14.10.2005 19:59

a19 to nie bylo smieszne moze dlatego, ze to nie jest zart??? :D

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1 2 Dalej
Copyright © Ownlog.com 2003-2007