Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> Kategorie! :D     Wstecz 1 2
Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław
Urodzony: 1984

27.08.2006 13:27

3 :) pomylka

Anoriza.

27.08.2006 14:16

hmmm. to skoro 3 kategorie gratis, to czemu po wykupieniu 3 i wykorzystaniu 2 mam mozliwosc utwoerzenia 3?? 1 [ktora pozostala] + 3 gratis = 4 chyba, ze glowna kategoria tez sie liczy... a co do ilosci fotek w kategoriach, fakt 500 na jednej stronie nikogo nie urzadza, ale chociazby osobna opcja ustalania ilosci dla kategorii.

Em.ownlog.com

27.08.2006 14:25

już masz 4 ;]

jeśli chodzi o ilość wyświetlanych notek, to dobry pomysł. Ustawię to w kolejce ToDo.

Anoriza.

27.08.2006 14:36

ok, dzieki wielkie :D

W-wydychanym-powietrzu.ownlog.com
Miasto: Zawiercie
Urodzony: 1989

27.08.2006 19:28

Jeśli chodzi o listę TO DO. Dopisałabym jeszcze możliwość "hurotowego" dodawania notek do kategorii. Konkretnie chodzi o to, żeby w edycji można było zaznaczyć (tick) kilka notek (zazwyczaj po pierwszej linijce można się zorientować o czym był wpis) i przypisać je do danej kategorii.
Wchodzenie w każdą notkę z osobna i dodawanie do niej kategorii jest bardzo czasochołonne zwłaszcza, kiedy chce się uporządkować starsze wpisy. W późniejszym stadium rozwoju kategorii mogłoby to być przydatne, kiedy ktoś dokupi sobie kategorię i będzie chciał wrzucić do niej notki, które za czasów "biedy na SIMie" były umieszczone w kategorii Głównej.

Mile widziana byłaby również opcja, chyba łatwiejsza do realizacji, żeby do jednej notki dało się przypisać np. dwie kategorie. To dlatego, że czasami trodno określić, czy wpis mieści się w "internet" czy może raczej "znajomi" albo "reklama" czy raczej po prostu "zakupy"

Sunmachine.

27.08.2006 20:06

w wydychanym dobrze pisze ;-) ja bym jeszcze się spytał, co zrobić, by kategorie nie wyświetlały się jedna pod drugą, to znaczy, by nie bylo po kategorii \'br\'? dopisane mam jeszcze jedną myśl! może możnaby było powiększyść statystyki o pokazywanie wszystkich wejść na bloga? fajnie by było ;-)

Em.ownlog.com

27.08.2006 22:11

anoriza:

Przy każdej kategorii jest teraz liczba wyświetlanych postów. Dotychczas stworzone kategorie mają 10 postów. Nowo tworzone kategorie mają taką liczbę postów, jak ta ustawiona dla standardowej kategorii (w sekcji "Wygląd Ownloga").

Zawsze możecie zmienić klikając w "edytuj" przy każdej kategorii.

Proszę o wyrozumiałość i szybką informację zwrotną jeśli coś się będzie chrzanić.

Anoriza.

28.08.2006 18:12

jak narazie wszystko ok ja bym jeszcze się spytał, co zrobić, by kategorie nie wyświetlały się jedna pod drugą, to znaczy, by nie bylo po kategorii \'br\'? przychylam sie

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko

28.08.2006 20:25

sunmachine i anoriza

Póki co nie ma takiej możliwości, choć oczywiście jak to zwykle bywa... jest :]
Jeżeli zrezygnujecie z liczby notek przy każdej z kategorii, możecie wstawić linki ręcznie. Wystarczy włączyć kategorie standardowe, sprawdzić jaki link odnosi się do poszczególnych kategorii, zapisać je, usunąć {kategorie} i wstawić ręcznie linki... no. Mam nadzieję, że jasne i mam nadzieję, że to będzie działać i nie kolidować :D

Sunmachine.

28.08.2006 22:41

@nikt Och, tak, cuda niewidy ;-) to ja już wolę te kategorie z br ;-)

Anoriza.

29.08.2006 06:00

poczatkowo tak sie bawilam ;d ale niech juz bedzie...

Coffeerepublic.fotolog.pl
Miasto: Kraków

30.08.2006 21:00

Portofino.

01.09.2006 18:05

???

a ja chciałabym wiedzieć, czy możliwe jest zrobienie czegoś ze stronicowaniem, żeby nie pojawiało się na stronie głównej, a tylko na podstronach kategorii - na obecną chwilę stronicowanie wyklucza blokadę archwium, bo i tak można sobie przewinąć bloga do dowolnego momentu, a z drugiej strony chcąc \'blokować\' archwium muszę zrezygnować z przewijania wpisów w kategoriach :) wiem, że nie można mieć wszystkiego, ale gdyby tak połączyć jedno z drugim, żeby działało jednocześnie...

Anoriza.

04.09.2006 13:52

hmmm. szwankuje zmiana \'nazwy\' kategorii glownej. kilkakrotnie probowalam, ale zawsze powraca do poprzedniej...

It-nature.fotolog.pl
Miasto: Wierzbno
Urodzony: 1992

11.09.2006 16:19

Kategorie są przydatne co prawda to prawda. Jest to stronnicowanie tylko jak wejde w kategorie " Ludzie " Pojawiają mi się zdjęcia kiedy klikne na poprzednie pojawiają mi się znowu te same zdjęcia dopiero kiedy kliknę następny raz pojawiają mi się następne dlaczego tak się dzieje? Możecie to wyeliminować?

Zaloguj się aby odpowiedzieć Wstecz 1 2
Copyright © Ownlog.com 2003-2007