| Strona główna forum >> Hyde Park >> Linux Ubuntu |
| Sunmachine. | 24.09.2006 21:52 Linux Ubuntu |
| Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 24.09.2006 21:59 Mam Ubuntu... instalowałem dawno, ale wydaje mi się, że instalacja faktycznie była długa. A co do drugiego pytania to nie wiem o co chodzi :) |
| Branch-prediction.ownlog.com
Miasto: Terror City Urodzony: 666 Płeć: Mężczyzna | 24.09.2006 22:21 Gdzie "Mój komputer"? Spod Ubuntu patrzysz? To może masz partycje pomontowane w trybie R-O. Jak spod Windows, to może widzi partycje, ale nie rozpoznaje systemu plików (nie oczekujm, że M$ doda obsługę ext2/ext3/reiserfs). A tak na marginesie, czemu Ubuntu? To dobre dla łamag... |
| Sunmachine. | 24.09.2006 22:27 Nooo, czyli odpowiednie dla mnie :) Tak, spod ubuntu. Teraz jest \'sprawdzanie przestrzeni wymiany na partycji #5\' - juz 2 razy mi sie wylaczylo o_____X |
| Sunmachine. | 24.09.2006 22:33 No i kurwa. Installer Crashed. Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajnie! Ekhm. Póki co to sobie skasowałem dysk D i wszstkie programy ==\'\'\'\'\'\'\' Jutro popróbuję jeszcze z tym linuxem, ale to chyba dla mnie za mądre. |
| Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 25.09.2006 01:24 sunmachine: sam tworzyłeś partycje czy dałeś "użyj całego dysku" ? Jeżeli to 2 to ubuntu skasował ci all. Tyle, że powinien skasować też partycje. |
Miasto: Terror City Urodzony: 666 Płeć: Mężczyzna | 25.09.2006 10:20 Powiedzmy sobie wprost - Ubuntu do Linuxa ma się jak Windows do systemów operacyjnych. ;) Następnym razem weźmiesz sobie np. Slackware i nie będzie takich problemów. Swoją drogą, tylko twardziele nie robią backupów... szczególnie przed instalacją nowego systemu operacyjnego. |
| Sunmachine. | 25.09.2006 13:53 Em, dałem to pierwsze - bez przesady, aż taki głupi nie jestem ;p Branch, a czemu aż tak ubuntu nie lubisz? ; > PS teraz idzie lepiej - wtedy coś pokopałem z parycjami == Już 50 % :) |
| Sunmachine. | 25.09.2006 16:20 Dobra, temat niewazny. Dałem sobie spokuj - zostaję na winshicie. |
| Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 25.09.2006 16:27 sunmachine. a siedzisz na laptopie czy jak ? Napisz jakie konkretne masz problemy przy instalacji. Może masz walniętą płytę. Masz oryginalną? (wysyłaną przez ubuntu ship-it). |
| Sunmachine. | 25.09.2006 16:43 spokój miało być ;) Zainstalować, to zainstalowałem. Gorzej z konfiguracją - po prostu się na tym nie znam, kiedyś poczytam, porozglądam się i dopiero wtedy zainstaluję. Teraz lepiej zajmę się nauką. :) |
| Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 25.09.2006 17:37 branch jak zwykle zamiast początkującemu summachine wytłumaczyć o co chodzi, rzucił kilka razy terminami typu "nie oczekujm, że M$ doda obsługę ext2/ext3/reiserfs", pokazał, że jest mądry i i tak o dupę otłuc jego komentarze. sądzę, że sunmachine nie oczekuje, że M$ doda obsługę ext2/ext3/reiserfs. oczekiwałeś sunmachine??? |
| Sunmachine. | 25.09.2006 20:51 nie oczekiwałem, aczkolwiek mniej więcej wiem o co chodzi ;) system się zainstalował, jak pisałem, tyle, że po prostu nie chce mi się tego konfigurować, w dodatku tak powolnie. moze kiedys, jak sie naucze, poczytam, jeszcze raz spróbuję z linuxem :) |
Miasto: Terror City Urodzony: 666 Płeć: Mężczyzna | 25.09.2006 21:31 ... A Nikt jak zwykle urządza sobie typową dla siebie zabawę w lokalnego Trolla. Smutne. |
| Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 26.09.2006 12:22 branch - po to właśnie jest opcja instalacji tekstowej (dla ludzi z problemami z grafiką itd). A jeśli chodzi o twoje 2 karty graficzne, to nie potrafisz tego zmienić, przecież z Ciebie taki "pro". Team Ubuntu, tak jak powiedziałeś, oddzielili 2 projekty na ten przystosowany do Gnome i ten przystosowany do KDE. Możesz płytki za darmo dostać zamawiając na stronie ubuntu (co jest atutem!). |
Miasto: Terror City Urodzony: 666 Płeć: Mężczyzna | 26.09.2006 21:13 em: wyłącz trollowanie i zejdź ze mnie, a w zamian włącz mózg. Zielony (lub trochę powyżej) user wcale nie musi wiedzieć, że musi wykorzystać tryb tekstowy lub "bezpieczny tryb graficzny" i ręcznie skonfigurować xserwer (pomijam, że tego nie zrobi z braku wiedzy), prawdę powiedziawszy, on nic nie musi wiedzieć. Dla takiej osoby jeżeli coś się ładuje tych 5 minut i w trakcie wyświetla dziwne komunikaty a potem po prostu "staje", to się "zawiesiło" - i kropka (czytać: reset). Popracujesz trochę ze zwykłymi użytkownikami, to może to zrozumiesz, a póki co masz z tym problem. To mało ważne co ja potrafię czy nie potrafię, jak napisałem - do problemu w końcu dotarłem, ale gdyby coś takiego trafiło takiego Sunmachine, to czy on wiedziałby, co zrobić? Podejrzewam, że nawet Ty byś się trochę głowił. |
| Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław Urodzony: 1984 Płeć: Mężczyzna | 26.09.2006 23:08 Za darmo płytek nie nagrasz ;] |
Miasto: Terror City Urodzony: 666 Płeć: Mężczyzna | 27.09.2006 21:16 No cóż, wniosek z tego taki, że cholernie Ci się nudzi... Ech. |
| Zaloguj się aby odpowiedzieć |