Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> interpretacja regulaminu    
Takitam.ownlog.com

16.10.2006 11:35

interpretacja regulaminu

Hmmm... Nie do końca rozumiem regulamin:

5. Zastrzegamy sobie prawo do usunięcia ownloga w każdej chwili bez ostrzeżenia, a także bez podania przyczyn, zwłaszcza w przypadku gdy:
(...)
i)ownlog wykorzystywany był do celów komercyjnych

Czy jeżeli umieszcze na swoim blogu reklamę kontekstową, np. google adsense to jest to komercja?? i w ten sposób mogę pozbyć się bloga???

Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław
Urodzony: 1984

16.10.2006 12:12

ten punkt odnosi się raczej do stron typowo komercyjnych, które wykorzystują niski koszt utrzymania strony firmowej na serwerze ownloga.

Takitam.ownlog.com

16.10.2006 14:03

No właśnie... Nie bardzo wiem, jak to interpretować... Może któryś z adminów wypowie się??

Takitam.ownlog.com

16.10.2006 14:18

W sumie na http://cytaty.ownlog.com/ są reklamy tradedoubler'a... I jakoś blog istnieje... Hmmm....

Sad.ownlog.com
Miasto: Coventry, UK
Urodzony: 1983

16.10.2006 14:22

Wlasnie sie wypowiedzial ;)
Em jest tutaj adminem :D

Takitam.ownlog.com

16.10.2006 14:37

Aaa:) Ja tu jestem nowy, nie wiedziałem ;P Dzięki ;)

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko

16.10.2006 16:53

takitam... jeśli włączysz stronę http://cytaty.ownlog.com, zjedziesz na sam dół strony i w stopce odnajdziesz imię i nazwisko autora strony, a później wejdziesz tutaj i porównasz z pierwszym nazwiskiem na liście, to Ci się wiele wyjaśni :D

Em.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola/Wrocław

17.10.2006 16:42

Cytaty.ownlog.com to osobny serwis tak poza tym :)

Htsz.fotolog.pl
Miasto: Wrocław
Urodzony: 1985

21.10.2006 18:56

czerpanie zysków z adsów na blogu to też komercja ;) tylko czy google pozwoli na to żeby 2 róznych reklamodawców korzystało z adsów na jednej domenie ;) bo em ma googla :P

Bm.

07.03.2007 15:15

Chciałbym być w zgodzie z regulaminem ownloga! A zatem mam pytanie. Czy umieszczenie ogłoszenia dotyczące sprzedaży starych gazet komputerowych w stopce fotologa jest już komercją?

Wiertarka.fotolog.pl

16.03.2007 16:23

Można dawać małe reklamy, oczywiście. Wspomniane google adsense jest w wielu artykułów wymieniane właśnie jako typowa usługa na dorobieniu sobie za pomocą bloga. Możemy prognozować tylko że w przyszłości blogi będą również brane pod uwagę jako rynek reklamowy.

Czy coś jest komercyjne to nie, to myśle że łatwo samemu określić. Potrafimy przecież myśleć. Jeżeli mamy osiedlowy sklep z telefonami komórkowymi i zrobimy z bloga strone internetową sklepu to będzie to wykorzystanie komercyjne.

Jeżeli mamy bloga na którym zamieszczamy tylko jakieś reklamy, to jest to jak najbardziej na miejscu. Normalne i innowacyjne.

Osobiście u siebie też mam reklamy google adsense, ale przyznam się że na początku nie wiedziałem czy mogę, pytałem więc admina i wszystko wporządku.

Pozdrawiam i zachęcam do rozbudowywania swoich miejsc w internecie :)

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Copyright © Ownlog.com 2003-2007