Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> kto słyszał o toplistach?     1 2 Dalej
Podeptany.

02.11.2006 14:01

kto słyszał o toplistach?

podobno pomaga zwiększyć oglądalnośc bloga

Gniot.

02.11.2006 14:43

Ja słyszałem! Ja słyszałem! Sąsiadka coś gadała, i w tv coś mówili. A tak na serio, niekoniecznie to działa. Na jednej z toplist blogi mają po kilka albo zero wejść dziennie.

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

02.11.2006 15:04

Fakt, zależy od popularności toplisty. Dobra toplista na pewno pomoże, zła toplista - sądzę, że nie zaszkodzi :)

Czekamy na topliste ownloga :P

Mroo.ownlog.com
Urodzony: 1989

02.11.2006 16:23

nigdy na żadną toplistę się nie zapisywałam. w ocenach blogowych wzięłam udział raz, dla picu. smsa na reklamę nigdy nie wysłałam. Do Czerskiego zgłosili mnie czytelnicy.
ale powiedzieć mogę, że nic tak nie zwiększało liczby wejść na bloga, jak link na cycaty.blog.pl [później ownlog]. Drogi były dwie: albo ty byłeś cycowany, albo cycowałeś ty, ale efekt zawsze ten sam. Ech, to były czasy... lansu i baunsu, jak to mówią... ;)

Jeśli chodzi o toplistę ownloga, to mam niejasne wizje co do pierwszych pięciu pozycji... ;)

Podeptany.

03.11.2006 13:27

Znalazłem interesującą toplistę http://nss.toplista.pl

Gniot.

03.11.2006 20:56

Co w niej takiego interesującego, to że jest na niej 7 stron? ;P

Arhnea.ownlog.com
Miasto: Poznań
Urodzony: 1985

03.11.2006 21:39

raczej to, że podeptany jest na pierwszym miejscu:P zbyt nachalna dla mnie ta reklama...

144.fotolog.pl
Miasto: Kraków
Urodzony: 1986

04.11.2006 00:41

ojej, o rany, jaka fajna toplista. i od razu podajesz linka, żeby na ciebie zagłosować. łał :D

Podeptany.

04.11.2006 09:57

Chodziło mi o ten konkurs \"Najlepsza strona www roku 2006\" A link podałem żebyście wiedzieli co to za toplista. Jaka nachalna reklama? Przecież długo nie będę pierwszy na tej topce. Są lepsi nabijacze punktów ;) Interesuje mnie tylko ten bannerek na cały rok. To jest prawdziwa reklama!

Branch-prediction.ownlog.com
Miasto: Terror City
Urodzony: 666

04.11.2006 17:39

To zamieńmy w tym adresie "nss" na "www", i już wiemy że nie jest to rzeczywisty konkurs na najlepszą stronę WWW 2006, tylko pewnie toplista Podeptanego. ;))

Jak dla mnie to kolejna bzdura od blogaskowiczów dla blogaskowiczów.

Nikt.ownlog.com

04.11.2006 19:20

Co to za konkurs... fantastyczna sprawa! Kilka wyrywków:

"Witryny biorące udział w konkursie zobowiązane są do wklejenia poniższego kodu na głównej stronie (na czas trwania konkursu)."

[oczywiście reklama toplisty]

"W przeciwnym razie zgłoszenie będzie nieważne. Nagroda główna to umieszczenie bannera o wymiarach 400x50 na topliście przez cały przyszły rok."

[wow, toż to niezwykle cenna nagroda na tak obszernej topliscie stu stron, choc narazie sześciu :]

1. Oceny stron dokonuje admin toplisty

[taaa... i tak oto jakiś ktoś zrobił sobie reklamę na wszystkich stronach zgłoszonych do konkursu (dwóch czy trzech? :), który ma jednoosobowe jury, a nagroda jest warta świeczki, no może świeczka cenniejsza]

Sądzę, że podeptany aż tak głupi nie jest i wyciągnąłbym konsekwencje za ten temat na forum.

Gniot.

04.11.2006 19:23

W ogóle te wszystkie toplisty to durny pomysł. I tak większość ludzi wejdzie na bloga X i nigdy już tam nie wróci.

Podeptany.

05.11.2006 09:13

jakie konsekwencje? za co? proszę mnie nie straszyć od rana buhahaha przecież tutaj jest Hyde Park, więc można pisać o wszystkim. a może nie mam racji? w konkursie już biorę udział!

Nikt.ownlog.com

05.11.2006 10:50

podeptany - ja sądzę, że nikogo nie obchodzi, że bierzesz udział w konkursie, a konsekwencje??? spójrz czym jest Twój temat: reklamą toplisty, a już na pewno konkursu, który wymaga reklamowania toplisty, czyli generalnie uprawiasz tutaj jakiś brudny biznes. nie wiem kto za tym stoi, czy wysłała Cię grupa trzymająca władzę, czy pragniesz promować listę na której zamieściłeś swój bannerek, ale tak czy tak, jest to niegrzeczne. nie doszukałem się naprawdę sensu w Twoich postach. chyba, że jesteś bardzo naiwny i reklamujesz konkurs, który wymyślił jakiś dzieciak tydzień temu przy szkolnym śniadaniu. generalnie śmierdzi mi to.

Podeptany.

05.11.2006 13:56

Szkoda, że to tak negatywnie odbierasz. Ja wcale nie szukam reklamy na tym forum. Chciałem się jedynie podzielić własnym znaleziskim. Nie pomyślałem, że to może być odebrane jako \"brudny biznes\". Widziałem na konkurencyjnym serwisie blogowym toplistę najbardziej oglądanych blogów i stąd się pojawił mój temat na tym forum. Podejrzewam, że wielu blogowiczów by dodało swoje pamiętniki do ownlogowej toplisty. Jeśli większość webmasterów ma podobne spostrzeżenia jak Ty \"konkurs, który wymyślił jakiś dzieciak tydzień temu przy szkolnym śniadaniu.\" co do tego konkursu, to banner na bank jest mój. Ja mam katar więc nic nie czuję ;) Dodałbym swój pamiętnik do ownlogowej toplisty. Ten serwis jest bardzo fajny, ale brakuje na nim rankingu. Pozdrawiam pana Nikt! PS: Cieszy mnie, że dbasz o interesy innych.

Nikt.ownlog.com

05.11.2006 14:49

Podeptany: to jest tylko moje odczucie. Jeżeli faktycznie miałeś inne zamiary, to mogę Cię jedynie przeprosić na forum publicznym, na którym wysunąłem wnioski mogące brzmieć jak oskarżenia.
Zdziwiłem się, że podałeś tu link do takiej akurat toplisty, gdyż na internecie są przynajmniej setki toplist prężnie działających, na których znajdują się setki linków i reklam blogów. To są listy wartościowe, a to, za przeproszeniem, nie jest wiele warte. Google wypluło mi właśnie 94 600 wyników na zapytanie "Toplista blogów" i jak rzucam okiem po tych pierwszych, to do żadnej Twoje znalezisko się nie umywa. Proponuję Ci skorzystać z którejś z tych list.

Pozdrawiam

Adrienne17.fotolog.pl
Miasto: Myszków

05.11.2006 15:43

ja biorę udział w takiej topliście
http://www.najlepsze-blogi.yoyo.pl/
i jestem nawet nawet zadowolona ;)

Exhalation.fotolog.pl

05.11.2006 20:30

toplist jest od ch...olery ^^ wpisz w google toplista blogi czy coś w tym stylu i Cię zasypie...

W-wydychanym-powietrzu.ownlog.com
Miasto: Zawiercie

06.11.2006 20:31

Osobiście znam tylko jeden dobry pomysł na ogromną odwiedzalność bloga.
PISAĆ Z SENSEM I NA JAKIŚ KONKRETNY TEMAT.
Spójrzcie na ja.rafi albo elady albo pawełtkaczyk albo choćby nieszczęsnego riddla...
Jakieś pytania?
Toplisty są dziecinne...

Sad.ownlog.com
Miasto: Coventry, UK
Urodzony: 1983

13.11.2006 22:18

@w-wydychanym-powietrzu

Święte słowa. Tak się składa, że do mojego bloga linkuje parę osób - z początku byli to moi znajomi, ale wkrótce okazało się, że pojawiam się w linkach też u zupełnie nieznanych mi osób. Cieszę się z tego, bo to miłe uczucie wiedzieć, że ktoś mnie czyta i poleca innym, ale gdyby mi zależało na "wymuszonej" popularności, to zaciągnąłbym kredyt i wykupił banner na onecie.

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1 2 Dalej
Copyright © Ownlog.com 2003-2007