Pomoc

Regulamin

Reklama

Katalog blogów

Kontakt

Portal polskich blogów

zawsze zalogowany

Strona główna forum >> Hyde Park >> Halemba     1 2 3 Dalej
Fajnamysza.ownlog.com
Miasto: Ruda Śląska
Urodzony: 1983

22.11.2006 10:08

Halemba

Kolejna tragedia w KWK Halemba ;o(
Miejmy nadzieję że ktoś z 15 uwięzionych osób przeżyje ;o(

Dla 8 które nie żyją [*][*][*]

Zapachnialokonwaliami.ownlog.com
Miasto: Zabrze
Urodzony: 1990

22.11.2006 16:30

coraz bardziej mnie to przeraża..ciężko jest z myślą o takim nieszczesciu, szczegolnie mieszkając tak blisko.

Via.ownlog.com

22.11.2006 18:57

szczegolnie mieszkając tak blisko.

i, że to są przyjaciele rodziny.

ludzie tacy, jak mój ojciec, też górnik...

Fajnamysza.ownlog.com

23.11.2006 09:47

23 ofiary ludzkiej głupoty ;o(
[*][*] [*][*] [*][*] [*][*] [*][*] [*][*] [*][*] [*][*] [*][*] [*][*] [*][*][*]

Gniot.

23.11.2006 15:12

Dlaczego nikt nie zakłada tematów i nie pisze o setkach czy tysiącach ofiar ludzkiej głupoty np. na drogach? Właśnie dlatego śmieszą mnie takie tematy jak ten.

Blau.ownlog.com

23.11.2006 16:30

zamiast zapalać wirtualne znicze, żałuj w duchu.

Fajnamysza.ownlog.com

23.11.2006 18:01

Gniot dlatego że w żadnym wypadku nie ginie aż tylu moich znajomych na raz.

Blue każdy żałuje na swój sposób. Nie odpowiada, nie wchodź, proste.

Gniot.

23.11.2006 18:06

fajnamysza - rozumiem, ale tragiczna śmierć niewinnego człowieka jest zawsze taka sama i nie ma znaczenia czy zna się tę osobę, czy nie. Takie jest moje zdanie.

Fajnamysza.ownlog.com

23.11.2006 18:08

Ale bardziej przeżywasz śmierć osoby którą znasz, prawda??
Nie uważam aby kogoś ten post obraził więc nie wiem co za problem macie.

Bombastik.ownlog.com
Miasto: ciasto
Urodzony: '88

23.11.2006 19:00

moze dlatego, ze to wyglada jak pokaz.

Fajnamysza.ownlog.com

23.11.2006 19:15

Bombastik a może niektórzy powinni kupić sobie okulary?? Ja wiem że wielu z was to wszystko nie rusza, bo tam nie było waszych znajomych i rodzin, ale ja chciałam się podzielić swoim smutkiem. Widzę że źle zrobiłam, bo znieczulica w Polsce jest zbyt ogromna ;o( Admina proszę o usunięcie tego wątku. Z góry dziękuję...

Punktwidzenia.fotolog.pl
Miasto: Bieruń
Urodzony: 1988

23.11.2006 19:33

to nie znieczulica. mnie rowniez wkurza robienie wielkiej afery w mediach z tak tragicznej sprawy. chocby te cale wydania wiadomosci wlasciwie nic nowego nie wnoszace, naglowki gazet albo juz kompletnie ponizajace stawianie jakichs wirtualnych zniczy. totalna szopka. ostatnio w Polsce panuje niezdrowy zwyczaj przeżywania wszelkich tragedi 'medialnie' czy 'wirtualnie'.

Milo.fotolog.pl

23.11.2006 19:44

fotografie z Halemby
milo.fotolog.pl

Fajnamysza.ownlog.com

23.11.2006 19:54

To co robi telewizja to nie moja wina. Zakazać mi takich wątków też nie możecie więc się pałujcie bo zaczyna mnie te czepianie się wkurzać!!

Punktwidzenia.fotolog.pl
Miasto: Bieruń
Urodzony: 1988

23.11.2006 20:01

ale tu sie nikt nikogo nie czepia. ty wyrazasz swoje zdanie, my tez.

Fajnamysza.ownlog.com

23.11.2006 20:17

No wybacz ale zarzucać komuś "pokazówkę" nie jest wyrażaniem zdania tylko obrażaniem...

Oj nie chcę się kłócić, zwłaszcza dzisiaj :o( Przepraszam że się odezwałam. Zapomniałam już jakie tu panują warunki na tym forum.

Sad.ownlog.com
Miasto: Coventry, UK

23.11.2006 22:13

@fajnamysza

Popatrz na to z tej strony: dzieje się jakieś wydarzenie, które pociąga za sobą sporą liczbę ofiar. Nagle wszystkie fora, opisy GG itp. wypełniają się pseudozniczami. Co to ma symbolizować? Że ludzi nagle naszło na solidaryzowanie się z ofiarami? A ilu ludzi ginie w różnych wypadkach, ilu ludzi ginie dziennie na wojnach, żeby ich nagle w taki sposób żegnać? Czy śmierć pod kołami pijanego kierowcy jest "gorsza" niż śmierć w kopalni?

Czy ci górnicy byli dla mnie równie anonimowi co zupełnie inni ludzie? Możliwe, nie znałem nikogo z nich. Ale jako rodowity Ślązak (jestem z Zabrza) z pewnością znam kogoś, kto zna kogoś, kto jest z rodziny lub ze znajomych którejś z ofiar - więc to wydarzenie jest mi z pewnością bliższe niż osobom np. z Pomorza. Ale zachowuję to dla sie siebie, nie afiszuję się z tym w taki sposób.

Nie zarzucam Ci robienia "pokazówki", być może to dla Ciebie naprawdę ważne, ale zachowanie ludzi w internecie (przypomnij sobie proszę "żałobę" po papiezu, manifestowaną na przykład w ten sposob) banalizuje pewnego rodzaju symbolikę zapalania zniczy, nie sądzisz?

Bombastik.ownlog.com
Miasto: ciasto
Urodzony: '88

23.11.2006 23:04

fajnamysza:
nie bede Ci tłumaczyc jaka jest roznica miedzy wyrazeniami "wyglada jak" a "jest", dobrze?
Poza tym nie jestem pewna, czy afiszowanie sie na forum ze swoja rozpaczą jest na miejscu. Po prosu. Ta sytuacja mnie rowniez dotyka, ale jakos nie mam ochoty sie tym dzielic z kim popadnie i najzwyczajniej nie rozumiem dlaczego Ty to robisz.
pozdrawiam.

Fajnamysza.ownlog.com

24.11.2006 07:38

Sad ja jestem taka że interesuje mnie czyjaś śmierć w momencie kiedy kogoś znałam lub kiedy ktoś był dla mnie ważną osobą. Wybacz, nie będę pisała o ofiarach wypadków skoro nawet nie potrafię wymienić ich z nazwiska. Tu natomiast zginął mój sąsiad, kolega, kuzyn...

Bombastik każdy radzi sobie ze smutkiem na swój sposób, ja muszę się nim podzielić z innymi, bo w internecie najłatwiej się wygadać. Ja inaczej to bym wybuchła. No ale ok, koniec tematu. W naszym kraju panuje taka znieczulica że ludzie nie potrafią patrzeć na ból innych, bo ich on drażni.

Nikt.ownlog.com
Miasto: Stalowa Wola / Nisko
Urodzony: 1984

24.11.2006 09:08

Moi drodzy. Piszecie tu Myszy o śmierci. Każda śmierć jest straszna i każde istnienie jest tak samo ważne. Nie ważne czy był to górnik w kopalni, czy dziecko na ulicy. No właśnie wypadek w kopalni czy na ulicy...

...także nie mam absolutnie pojęcia dlaczego traktujecie to wspomnienie o tragedii i ofiarach jako "pokazówkę". Czymże jest powiedzcie mi w takim razie jeden skromny wątek na forum osoby szczególnie przeżywającej to zdarzenie w porównaniu z wielkimi akcjami, plakatami, spotami telewizyjnymi, debatami w szkołach, rządzie, artykułami prasowymi, relacjami telewizyjnymi i programami edukacyjnymi, marszami, pochodami, znaczkami, ulotkami, piosenkami i wierszami dotyczącymi wypadków drogowych? Czy to także jest pokazówka??? Uważam, że nie. To ma sens. Tak samo jak wątek Myszy. Skoro tragedie w kopalniach i na ulicy mają takie samo znaczenie, czym jest w takim razie skromne wspomnienie na forum przy całym rabanie wnoszonym w przypadku wypadków samochodowych. Wspomnę jeszcze liczbę ofiar: 23 osoby. Wiem, że na drogach ginie więcej ludzi, ale tu chodzi o liczbę ofiar jednego zdarzenia. Jeżeli na drodze giną 23 osoby, to tragedia jest z tego taka sama jak ta w kopalni.

Mimo, iż uważam, że to co wyrabiali w TV to zdecydowana przesada i nie oglądałem w ogóle telewizji przez ostatnie dni, to wspomnienie tego wydarzenia na forum, na którym już w zasadzie panuje tradycja wspominania o ważnych wydarzeniach, także tych tragicznych, to nic złego. To samo było w przypadku Marka Grechuty, Kazimierza Górskiego, ataku na szkołę w Biesłanie, czy w przypadku śmierci Karola Wojtyły. W tym ostatnim przypadku, kiedy zdarzyło mi się gdzieś odezwać na którymś forum przy 355 poście, że może to już wystarczy, to byłem deptany równo z ziemią, a to przecież jedno było życie, a nie 23.... pozdrawiam

Zaloguj się aby odpowiedzieć 1 2 3 Dalej
Copyright © Ownlog.com 2003-2007